Svenska kyrkan Norrköping

Hedvigs kyrka öppnar under Norrköpingsbornas manifestation

Dela

Genom privata initiativ uppmanas nu Norrköpingsbor att samlas på Tyska torget för att manifestera mot kriget i Ukraina. Svenska kyrkan i Norrköping delar viljan att stå upp för en värld utan krig och förtryck. Därför öppnar Hedvigs kyrka under manifestationen lördagen 5 mars klockan 12.00-15.00 för andakt, ljuständning och bön.

Foto: Matilda Wik
Foto: Matilda Wik

I många städer har manifestationer för Ukraina och ett demokratiskt samhälle skett. Också Norrköpingsborna vill visa sitt stöd. Genom privata initiativ uppmanas nu Norrköpingsbor att samlas på Tyska torget på lördagar, med start lördag 5 mars.

Svenska kyrkan i Norrköping står för värden som bygger på frihet - i yttrande, religion, konst och kulturella uttryck. Vi delar viljan att stå upp för en värld utan krig och förtryck. Därför öppnar Hedvigs kyrka under manifestationen lördagen 5 mars klockan 12.00-15.00 för enskild andakt och ljuständning.

Klockan 13.45 samlas vi för andakt med orgelmusik av bland annat J. S. Bach och J. Langlais och ber tillsammans om fred och försoning i världen. Andakten hålls av församlingsherde Linda Folebäck och organist Stefan Fred medverkar vid orgeln. Insamling sker till ACT Svenska kyrkan, som är Svenska kyrkans internationella hjälporganisation. Insamlingen går oavkortat till att stödja människor på flykt från kriget i Ukraina.

Kontakt:
Linda Folebäck, församlingsherde S:t Olofs församling
011-241401
linda.foleback@svenskakyrkan.se

Kontakter

Bilder

Foto: Matilda Wik
Foto: Matilda Wik
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum