Universeum

Heidi Andersson bryter arm på Universeum

Dela

I morse öppnade nya utställningen Hälsa med en stark och spänstig invigning. Nu fortsätter premiäryran med världsmästarbesök fredag och lördag. Utmana armbryterskorna Heidi Andersson och Fia Reisek utställningens armbrytningsbord!

Projektets pilotklasser satte utställningens alla stationer på prov direkt efter öppningen. Över 70 åttondeklassare testade sin snabbhet på Speed Courten, sin uthållighet vid träningsstängerna och sin balans på en slack line. Utställningen är full av fakta om kroppen och fysisk aktivitet. Dessutom finns det gott om tips för hur du blir snabbare, spänstigare, starkare och mycket annat.

Allt handlar om att hitta nycklar och vägar till ett frisk liv i balans. Och att upptäcka hur fantastisk den egna kroppen är.

Armbrytning med Heidi och Fia

Den 13-14 november har vi besök av armbryterskorna från Ensamheten på Universeum. De bjuder på sina smartaste tips och instruerar besökarna i hur de bäst utnyttjar sin styrka.

Dessutom ska det tävlas i den ädla konsten att bryta arm. Vinnare och herre på täppan blir besökaren med flest vunna matcher på raken!

Heidi och Fia håller till vid armbrytningsbordet i Hälsa. Tider för armbrytningspassen finns i programmet på hemsidan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum ligger vid Korsvägen, mitt i Göteborg. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vårt hus är fullt av upplevelser och lärmiljöer som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Med vetenskapen som grund och en pedagogik som engagerar utmanar vi människor att berika sina liv och agera för en hållbar värld.

Vi har över en halv miljon besökare varje år. Det gör oss inte bara till Nordens mest besökta science center och en av de tio mest besökta anläggningarna i Sverige, utan också till en viktig kraft i samhället. Tillsammans med våra grundare och samarbetspartner stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum