Örnsköldsviks Kommun

Heja alla! Dags för invigning av färgstark konst på Skyttis

Dela

Onsdag 15 juni invigs ett nytt offentligt konstverk med titeln "Heja alla" på Skyttis idrotts- och friluftsområde i Örnsköldsvik. Media hälsas välkomna till invigningen.

Konstnären Thomas Nordström framför sitt färgglada verk "Heja alla!". Foto: Anders Thorsén.
Konstnären Thomas Nordström framför sitt färgglada verk "Heja alla!". Foto: Anders Thorsén.

Den 15 juni för invigs Thomas Nordströms offentliga verk ”Heja alla!” på idrotts- och friluftsområdet Skyttis i Örnsköldsvik.

Kommunens utlysning av uppdraget att skapa ett offentligt konstverk på platsen lockade över 70 konstnärer att lämna sin intresseanmälan. Uppdraget gick till konstnären Thomas Nordström och resultatet står nu klart. En nästan 10 meter hög och färgstark skulptur i metall står nu placerad i skogsdungen mellan elljusspåret och en av arenorna.

Här följer ett utdrag ur konstnärens skisspresentation av sitt verk:
” När vi var barn hade många en Stenmarksmössa. Det var inte så att alla drömde om att bli elitåkare men vi gillade att åka skidor och mössan var speciell och positivt laddad. I Örnsköldsvik och i övriga världen har föreningar och klubbar sina egna märken, logotyper, sina kläder och utrustning, sina supporters i specifika färger och mönster.

Ett konstverk skulle kunna symbolisera möten, tävlan och samverkan mellan alla dessa lag och verksamheter på Skyttis. Även allt det som är runt omkring själva tävlandet. Mamma- och pappatränare, allt ideellt arbete, hem­bakt till fiket, hemstickat, åskådarna som hejar på. Heja! Heja alla!

 Platsen är vald utifrån att den vänder sig åt flera håll, olika akti­viteter och utgör ett naturligt centrum för Skyttis. Skulpturen blir ett oväntat och lite märkligt inslag i landskapet. Hur har den landat här? Vems mössa är det? Har någon tappat den?”

Välkomna på invigning av Heja alla
Media välkomnas till invigning med bandklippning, invigningstal, musik och fika. Medverkar gör bland andra konstnären Thomas Nordström samt kultur- och fritidsnämndens ordförande Eva Sonidsson.
Tid: Onsdag 15 juni, klockan 15:00
Plats: Skyttis idrotts- och friluftsområde, i skogsdungen till höger om viadukten och grillplatsen.

Förhandsinfo - det kommer mer
Utöver skulpturen ”Heja alla” på Skyttis, invigs ytterligare ett offentligt konstverk kommande vecka. Verket ”Tidens gång” av Anna Renström avtäcks i samband med invigning av en ny generationsmötesplats i Björna, fredag 17 juni.

Nyckelord

Kontakter

Nina Tenskog, konstintendent, Örnsköldsviks museum och konsthall, 0660-886 08, 072- 203 37 24

Bilder

Konstnären Thomas Nordström framför sitt färgglada verk "Heja alla!". Foto: Anders Thorsén.
Konstnären Thomas Nordström framför sitt färgglada verk "Heja alla!". Foto: Anders Thorsén.
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum