Huddinge kommun - politik

Hela Människan Huddinge-Botkyrka-Salem får 2020 års Vitsippspris

Dela

Vitsippspriset i Huddinge för år 2020 tilldelas Hela Människan Huddinge-Botkyrka-Salem för deras ovärderliga insatser för främst äldre huddingebor under coronapandemin. Priset delas årligen ut av Kristdemokraterna i Huddinge.

Foto: Hela Människan
Foto: Hela Människan

Motiveringen lyder: ”När coronapandemin drabbade Huddinge steg Hela Människan Huddinge-Botkyrka-Salem fram och gjorde en ovärderlig insats för att hjälpa äldre och andra i riskgrupper med såväl inköp av mat, medicin och förnödenheter som telefonsluss för att lindra ensamhet och psykisk ohälsa. Därför tilldelas Hela Människan Huddinge-Botkyrka-Salem Vitsippspriset i Huddinge för år 2020.”

– Ensam är inte stark. Vi behöver alla en hjälpande hand ibland, och det har blivit oerhört tydligt under den pandemi som vi nu genomlever. Vi kristdemokrater vill med Vitsippspriset tacka Hela Människan för deras fantastiska insats de gjort för äldre och andra behövande i vår kommun det senaste året. Huddinge har blivit en bättre kommun tack vare dem, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd med ansvar för vård och omsorg.

Kristdemokraterna Huddinge delar årligen ut Vitsippspriset till en person eller organisation som i kristdemokratisk anda verkar mot ett mänskligare samhälle, för att uppmärksamma positiva krafter och initiativ i vår kommun.

– För oss är Vitsippspriset en bekräftelse på att vi gör bra saker för människor i utsatta lägen. Vi hoppas att detta leder till att vi blir mer sedda i Huddinge och att nya samarbeten kommer igång. Vidare vill vi rikta ett stort tack till våra huvudmän som arbetat lokalt under pandemin, säger Carl-Johan Rapp Freed, verksamhetsansvarig för integration och äldrearbete på Hela människan HBS.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Hela Människan
Foto: Hela Människan
Ladda ned bild
Foto: Hela Människan
Foto: Hela Människan
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum