Luleå stift, Svenska kyrkan

Helena byter Bergsbyn mot Bukoba

Dela
Helena Wikström ska åka till Bukoba, Tanzania.
 

I höst åker Helena Wikström från Bergsbyn utanför Skellefteå till Bukoba i Tanzania. Hon är en av deltagarna i Svenska kyrkans utbytesprogram Ung i den världsvida kyrkan.

Helena Wikström, 20 år, från Bergsbyn utanför Skellefteå, har drömt om att få åka tillbaka till Tanzania ända sedan hon var där på en kort resa hösten 2014. Efter ett år med bibelskola i Åre hittade hon utbytesprogrammet Ung i den världsvida kyrkan, vilket kändes helt rätt.

– Jag ser fram emot så mycket. Resan i sin helhet, att få känna på skillnaderna mellan att leva i Tanzania jämfört med Sverige, och att få se hur kyrkan arbetar, säger Helena Wikström.

Utbyte i att dela liv och tro

Utbyteskandidaterna är borta i tre månader och kommer hem i slutet av november. Helena Wikström kommer vara i olika församlingar i området kring Bukoba i nordvästra Tanzania. Tanken med utbytet är att få se hur kyrkorna arbetar och få dela liv och tro.

– Mest ser jag fram emot att träffa människorna där och få ta del av den fantastiska glädje och gästfrihet som är en så stor del av deras kultur.

Kontakta gärna Helena

Mobil: 070-223 50 15 (till och med onsdag 6 september)

Följ med på resan

BloggI någon annans vardag

Instagram@jambotanzania och @ungivärldsvida

  • Utbytesprogrammet Ung i den världsvida kyrkan ger unga vuxna i åldern 18–30 år möjlighet att under tre månader bo i en värdfamilj och dela vardag och kyrka i församlingar i Bransilien, Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.
  • Programmet har funnits i olika skepnader sedan 1990-talet.
  • Varje höst reser 14–18 deltagare från Sverige, och varje vår kommer lika många deltagare på besök till Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum