Spendrups Bryggeri AB

Helena Nylén – ny direktör för varuförsörjningen på Spendrups

Dela

Idag tillträder Helena Nylén tjänsten som direktör för varuförsörjningen på Spendrups Bryggeri med övergripande ansvar för produktion och distribution av Spendrups produkter. Hon kommer närmast från läkemedelsföretaget Sobi som ansvarig för deras supply chain. Helena Nylén efterträder Gunnar Svensson som går i pension efter 27 år på Spendrups.

- Helena har mycket goda ledaregenskaper och lång och gedigen erfarenhet av supply chain. Det kommer vara en stor tillgång när hon nu ska förvalta och förädla varuförsörjningen inom Spendrups, säger Fredrik Spendrup, vd Spendrups Bryggeri.

Helena Nyléns ansvarsområde är mycket brett och innefattar produktion, logistik och de centrala funktionerna inköp, central teknik, central produktutveckling, planering och kvalitet & miljö på Spendrups anläggningar i Hällefors, Grängesberg och Vårby. Inom varuförsörjningen arbetar 530 av de totalt cirka 900 medarbetarna inom Spendrupskoncernen.

- Det är en spännande utmaning. Jag ser fram mot att leda och utveckla varuförsörjningen på Spendrups Bryggeri men också skapa långsiktiga förutsättningar för fortsatt lönsam produktion, säger Helena Nylén, direktör varuförsörjningen Spendrups Bryggeri.

Helena Nylén är civilingenjör inom industriell ekonomi och har 20 års erfarenhet från supply chain. Under åtta år var hon konsult och delägare i en svensk konsultbyrå, med breda uppdrag inom svenskt näringsliv. 2004 rekryterades Helena till DeLaval där hon utvecklade globala distributionsstrategier, främst i USA, innan hon 2007 började arbeta inom läkemedelsbranschen för Swedish Orphan International där hon ansvarade för att skapa en supply chain som möjliggjorde SOI:s tillväxt på den europeiska marknaden. Genom Biovitrums förvärv av SOI 2009 bildades Sobi, där Helena innehaft ett antal seniora positioner inom bland annat kontraktstillverkning, inköp och global distribution.

Gunnar Svensson kommer vara kvar på företaget som senior advisor med särskilt ansvar för vattenledningsprojekten: dels vattenledningen från Loka Brunn till anläggningen i Hällefors och dels den mellan Ludvika och Grängesberg som ska säkra vattentillgången till bryggeriet. 

För mer information, kontakta:

Helena Nylén, direktör varuförsörjning, 0708-19 57 57, helena.nylen@spendrups.se

Rose-Marie Hertzman, presschef, 0708-95 25 67, rose-marie.hertzman@spendrups .se

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri,  Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri.  www.spendrups.se

Kontakter

Bilder

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Gotlands Bryggeri har hittat sitt nya hem vid Hällarna16.4.2018 12:30Pressmeddelande

Nu är det klart att Gotlands Bryggeri bygger sitt nya bryggeri vid Hällarna i den södra delen av Visby. Tomten, på Cypressgatan 3 B, ligger ovanför den nya kryssningskajen och motsvarar kraven på ett nytt bryggeri med bra produktionsförutsättningar och ett bra läge. Bygglovshandlingarna kommer att lämnas in i början av hösten. Investeringen ligger på ca 80 miljoner kronor och det nya bryggeriet beräknas stå klart våren 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum