Spendrups Bryggeri AB

Helena Nylén – ny direktör för varuförsörjningen på Spendrups

Dela

Idag tillträder Helena Nylén tjänsten som direktör för varuförsörjningen på Spendrups Bryggeri med övergripande ansvar för produktion och distribution av Spendrups produkter. Hon kommer närmast från läkemedelsföretaget Sobi som ansvarig för deras supply chain. Helena Nylén efterträder Gunnar Svensson som går i pension efter 27 år på Spendrups.

- Helena har mycket goda ledaregenskaper och lång och gedigen erfarenhet av supply chain. Det kommer vara en stor tillgång när hon nu ska förvalta och förädla varuförsörjningen inom Spendrups, säger Fredrik Spendrup, vd Spendrups Bryggeri.

Helena Nyléns ansvarsområde är mycket brett och innefattar produktion, logistik och de centrala funktionerna inköp, central teknik, central produktutveckling, planering och kvalitet & miljö på Spendrups anläggningar i Hällefors, Grängesberg och Vårby. Inom varuförsörjningen arbetar 530 av de totalt cirka 900 medarbetarna inom Spendrupskoncernen.

- Det är en spännande utmaning. Jag ser fram mot att leda och utveckla varuförsörjningen på Spendrups Bryggeri men också skapa långsiktiga förutsättningar för fortsatt lönsam produktion, säger Helena Nylén, direktör varuförsörjningen Spendrups Bryggeri.

Helena Nylén är civilingenjör inom industriell ekonomi och har 20 års erfarenhet från supply chain. Under åtta år var hon konsult och delägare i en svensk konsultbyrå, med breda uppdrag inom svenskt näringsliv. 2004 rekryterades Helena till DeLaval där hon utvecklade globala distributionsstrategier, främst i USA, innan hon 2007 började arbeta inom läkemedelsbranschen för Swedish Orphan International där hon ansvarade för att skapa en supply chain som möjliggjorde SOI:s tillväxt på den europeiska marknaden. Genom Biovitrums förvärv av SOI 2009 bildades Sobi, där Helena innehaft ett antal seniora positioner inom bland annat kontraktstillverkning, inköp och global distribution.

Gunnar Svensson kommer vara kvar på företaget som senior advisor med särskilt ansvar för vattenledningsprojekten: dels vattenledningen från Loka Brunn till anläggningen i Hällefors och dels den mellan Ludvika och Grängesberg som ska säkra vattentillgången till bryggeriet. 

För mer information, kontakta:

Helena Nylén, direktör varuförsörjning, 0708-19 57 57, helena.nylen@spendrups.se

Rose-Marie Hertzman, presschef, 0708-95 25 67, rose-marie.hertzman@spendrups .se

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri,  Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri.  www.spendrups.se

Kontakter

Bilder

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1.100 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

SSP tecknar avtal med Spendrups19.2.2019 16:01:09Pressmeddelande

Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal har avgjorts. Det blev Spendrups Bryggeri som vann uppdraget att förse resenärer och besökare på flygplatser och järnvägsstationer över hela landet med öl, läsk och vatten. SSP som driver restauranger, caféer, barer och kiosker bland annat på Arlanda, Landvetter, Sturup samt Centralstationerna i Stockholm, Malmö och Göteborg valde svenska Spendrups i tuff konkurrens. Joakim Klingsell, vd på SSP Sverige, säger att man valde Spendrups mycket på grund av deras starka sortiment och personliga lokala engagemang.

Spendrups går med i plastinitiativ4.9.2018 12:32:11Pressmeddelande

En av de stora globala hållbarhetsutmaningarna är hanteringen av plast och krafttag tas runtom i världen för att begränsa plastavfallet och öka återvinningen. EU lanserade i januari 2018 en strategi för plast. I Sverige har Dagligvaruleverantörers Förbund, DLF, startat ett initiativ med målet att de plastförpackningar som medlemsföretagen sätter på marknaden, och som omfattas av producentansvarsförordningen, ska gå att materialutnyttja senast år 2022. Detta har Spendrups nu anslutit sig till, tillsammans med andra ledande aktörer i livsmedelsbranschen.

Vinnarna är korade: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2018 görs av bartendern Mihail Mihaylov och utbildningsledaren Christoffer Ek. Här är recepten!1.9.2018 18:47:08Pressmeddelande

Idag avgjordes Schweppes prestigefulla tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic. I finalen där tre smaksäkra hemmamixare och tre professionella bartenders gjorde upp står det nu klart att bartendern Mihail Mihaylov från Stockholm och utbildningsledaren Christoffer Ek från Växjö gör landets bästa Gin & Tonics. I år var det de mest originaltrogna bidragen som hade störst framgång hos juryn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum