Jönköpings kommun

Helena Stenow - ny chef för individ- och familjeomsorgen

Dela

Helena Stenow är ny chef för Individ- och familjeomsorgen i Jönköpings kommun. Hon har tidigare bland annat varit områdeschef inom Äldreomsorgen i Jönköpings kommun och chef för Individ- och familjeomsorgen i Mullsjö kommun.

- Det känns både roligt, spännande och utmanande att ta sig an det komplexa uppdrag som chef för individ- och familjeomsorgen innebär, säger Helena Stenow.

Helena Stenow har en bred erfarenhet av socialtjänstens olika områden och mångårig erfarenhet inom individ- och familjeomsorgen där hon haft olika positioner. Helena kommer närmast från en tjänst som vd för Stormtrivs Livskvalitet AB (hemtjänsten) och ersätter tidigare chefen för individ- och familjeomsorgen, Annika Åberg, som gått i pension.

- Helena är en person som har rätt kompetens och erfarenhet att ta sig an de utmaningar som finns inom individ- och familjeomsorgen, bland annat inom barn och unga där det finns ett ökat inflöde av ärenden och en ansträngd personalsituation, säger Stefan Österström, socialdirektör i Jönköpings kommun.

Helena Stenow tillträdde som chef för individ- och familjeomsorgen den 1 januari 2022.

Individ- och familjeomsorgen i Jönköpings kommun

Individ- och familjeomsorgen i Jönköpings kommun ansvarar för att familjer och enskilda får service, upplysningar, råd, stöd, behandling, försörjningsstöd och annat bistånd enligt bland annat Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU).

I verksamhetens uppdrag ligger exempelvis försörjningsstöd, missbruksvård, våld i nära relation, socialjour, HVB-hem, budget- och skuldrådgivning, hyresskuldrådgivning, familjehem, familjerätt, familjebehandling, ungdomsbehandling, fältgrupp, familjecentraler och ungdomsmottagning.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Presskonferens angående föroreningarna i kvarteret Obygden13.5.2022 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetet med att komma till rätta med föroreningarna i kvarteret Obygden går vidare in i ett viktigt skede. Sedan flera år tillbaka har Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen, i nära dialog med de boende i området, arbetat med projektet. Syftet är att hitta ett åtgärdsalternativ för de föroreningar som en gammal kemtvättsverksamhet lämnat efter sig i ett bostadsområde i centrala Jönköping. Media hälsas välkomna till en presskonferens där företrädare för Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen kommer att berätta mer vad som händer i projektet på kort och lång sikt. Tid: Måndag 16 maj klockan 12.30 Plats: Rådhuset, Galleriet (plan 2) i Jönköping Presslegitimation kan krävas. Presskonferensen kommer att sändas live på www.jonkoping.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum