Europaparlamentet

Heléne Fritzon (S) besöker ungdomsparlamentets konferens i Lund

Dela

Den 10-13 mars anordnar europeiska ungdomsparlamentet en konferens i Lund. Europaparlamentariker Heléne Fritzon (S) är på plats söndagen den 13 mars kl. 17:30–18:30 för att delta i avslutningsceremonin.

Årets konferens med temat "We Rise by Lifting Others - Building Solidarity and Actionable Empathy" pågår i fyra dagar och väntas locka cirka 180 europeiska ungdomar i åldrarna 15-25 år. Drygt 80 svenska gymnasieelever deltar. Syftet med konferensen är att ge ungdomar en plattform för att kunna reflektera över sin roll i ett demokratiskt samhälle. I år läggs extra stort fokus på covid-19-pandemins utmaningar och konsekvenser. Förra årets konferens hölls digitalt på grund av just pandemin, men i år är förhoppningen att alla deltagare ska kunna medverka fysiskt i Lund.

Gästtalare Heléne Fritzon (S)

Under söndagens avslutningscermoni 17:30–18:30 kommer flera talare att gästa konferensen. Bland andra deltar Europaparlamentariker Heléne Fritzon (S) som själv har studerat vid universitetet i Lund.

Nika Aghajani, Project Manager & Head Organiser på europeiska ungdomsparlamentet i Sverige, är tacksam över Fritzons medverkan: "Det betyder mycket för organisationen och våra medlemmar att den före detta migrationsministern deltar och visar sitt engagemang för ungdomsperspektivet i europeiska frågor – särskilt då våra deltagare kommer från Europas alla hörn. Med tanke på den situation Europa befinner sig i nu, med krig och folk som tvingas fly, är solidaritet och medmänsklighet viktigare än någonsin. EUP Sverige önskar Heléne Fritzon välkommen till konferensen och är hedrade över hennes närvaro i Lund."

Bakgrund

Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) har varit aktivt sedan 1987 och finns  i 40 europeiska länder. Idag är organisationen en av Europas största plattformar för politiska debatter, interkulturella utbyten och informell politisk undervisning. EUP arbetar för att inspirera och stötta ungdomar i deras roll som unga i ett demokratiskt samhälle och varje år arrangeras över 500 evenemang på olika platser i Europa. EUP Sverige arrangerar konferenser på såväl nationell som internationell basis och riktar sig främst till gymnasieelever.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum