Helianthus startar förskola i Visättra

Dela

Förskolenämnden beslutade den 7 september att Helianthus AB från och med 1 augusti 2018 ska få driva en ny fristående förskola i Visättra. Den nya förskolan Visättra kommer att ha 130 platser för barn mellan 1-5 år.

– Visättra och Flemingsbergsdalen växer snabbt. Den nya förskolan är ett oerhört viktiga tillskott för att alla barn i Visättra ska kunna erbjudas plats i sitt närområde, säger Karl Henriksson (KD), förskolenämndens ordförande och kommunalråd i Huddinge.

Helianthus AB driver sedan tidigare sju förskolor i Huddinge, men har även verksamheter i bland annat Nacka och Nyköping. De har förutom en traditionell förskoleverksamhet också en mobil förskoleverksamhet, något de var först ut i Sverige med.

– Det är bra att det finns olika alternativ i alla områden. I Visättra där alla förskolor idag är i kommunal regi är det viktigt att vi nu får olika fristående förskolor som etablerar sig. Helianthus kommer att bli ett värdefullt tillskott som ökar mångfalden, konstaterar Karl Henriksson.

Karl Henriksson (KD)                                   Johanna Patricius (KD)
Kommunalråd och förskolenämndens             Politisk sekreterare
ordförande
08 – 535 313 51                                              08 – 535 301 69
karl.henriksson@huddinge.se                   johanna.patricius@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Rekordstor satsning på förskolan i budget för 201914.5.2018 14:19Pressmeddelande

I koalitionens förslag till budget för 2019 finns ett tydligt fokus på barn och unga. De största satsningarna har riktats till kommunens förskoleverksamheter där man satsar 16,8 miljoner kronor extra utöver den ordinarie uppräkningen för att minska barngrupperna och öka andelen förskollärare. I förslaget till budget finns också en fortsatt prioritering av barn i behov av särskilt stöd med en extra satsning på 3,8 miljoner kronor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum