Tekniska verken i Linköping

Helikopterbesiktning av elledningar i Katrineholm

Dela

På måndag den 20 september är det återigen dags för helikopterbesiktning av Tekniska verkens högspänningsnät i Katrineholms kommun. Besiktningen genomförs för att säkerställa elleverans och driftsäkerhet. Arbetet beräknas pågå under några dagar, men beroende på vädret kan det ta upp till en vecka.

Helikoptern kontrollerar att inga träd eller grenar, som kan orsaka strömavbrott, ligger på elledningarna. Den flyger så lågt som möjligt för att elledningarna ska kunna granskas visuellt. Rotorljuden kan då stressa djur som kan behöva tas in medan besiktningen pågår.

Vid dimma eller hårda vindar flyttas besiktningen fram.

För mer information kontakta gärna:
Jörgen Pettersson, uppdragsledare, Tekniska verken Nät Linköping och Katrineholm
013-20 83 82
jorgen.pettersson@tekniskaverken.se 

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Läs om vårt bidrag till FN:s globala mål här

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum