Umeå kommun

Helkväll med rock and roll på Vävenscenen

Dela

Den 26 april brakar det loss med riktig rock på Vävenscenen. Umeå kommuns verksamhet Kultur för seniorer står bakom arrangemanget Rock and Roll Music som i dagsläget sålt närmare 500 biljetter.

Kvällens huvudakt, Umeåbandet The Echo.
Kvällens huvudakt, Umeåbandet The Echo.

- Önskar seniorerna rock så ger vi dem rock. Självklart., säger Madelene Edlund och fortsätter, precis som på våra övriga arrangemang håller vi trösklarna låga och hoppas att alla kommer, verkligen alla - både de som ofta är ute och lyssnar på livemusik och de som inte varit på mycket, mycket länge och alla där emellan.

Det blir en helkväll med musik och dans för alla som minns 50-, 60- och 70-tals låtar som California sun, Ticket to ride och Son of a preacher man. Först ut på scen är Umeåbandet Jukebox, tätt följt av Wealth of nations och The Fact innan The Echo äntrar scenen som kvällens huvudnummer.

- Det här ska bli så roligt, en hel kväll fylld av dans och den sortens musik som aldrig blir omodern. Extra roligt med så många förköp men vi hoppas såklart att det är många som kommer och köper biljett i dörren också, vi har ordnat ett stort dansgolv så alla ska få plats säger Maria Westerlund, Kultur för seniorer.

Arrangemanget pågår mellan 19.30 till 01.00 och från scenen bjuds det på allt från pop- och rockklassiker till soul och blues. Biljetterna kostar inte mer än 60 kronor och går förutom som förköp också att köpa direkt i dörren.

Tid: Fredag 26 april klockan 19.30-01.00
Plats: Vävenscenen
Entré: 60 kr (biljetter köps via tickster.com samt i Vävens kulturreception)
Åldersgräns: 18 år.

Arrangeras av: Kultur för seniorer.

Kontakt

Madelene Edlund
Kulturkonsulent

070-275 14 71
madelene.edlund@umea.se

Maria Westerlund
Kulturkonsulent

090-163412
070-5088876
maria.vesterlund@umea.se

Kultur för seniorer
Kultur för seniorer arbetar i hela kommunen med arrangemang av vitt olika slag, allt från föredrag, workshops, allsång och föreställningar. Syftet är att skapa förutsättningar för delaktighet, eget skapande och spännande möten. För mer information om samtliga aktiviteter under 2019 se umea.se/senior

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kvällens huvudakt, Umeåbandet The Echo.
Kvällens huvudakt, Umeåbandet The Echo.
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Snöovädret blir allt intensivare – stanna hemma om du kan21.1.2021 17:47:40 CETPressmeddelande

Det intensiva snöfallet med kraftig drivbildning har ökat ordentligt och gjort det mycket svårt att ta sig fram i kommunen. Ovädret kommer att bli värre längre fram i kväll och i natt. Läget är mycket ansträngt och kommunen arbetar intensivt med att hålla huvudgatorna öppna. För lokalgatorna finns risk att framkomligheten tidvis är begränsad. Kommunen uppmanar alla som inte måste ge sig ut att stanna hemma.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum