Volkswagen Transportbilar

Helmut Löb är ny Sverigechef för Volkswagen Transportbilar

Dela

Det sker ett byte av positioner mellan Sverige och Tyskland när Helmut Löb nu kliver in som ny Sverigechef för Volkswagen Transportbilar. Löb kommer närmast från en roll som regionchef på huvudkontoret i Hannover och efterträder Hans Turemark. Turemark flyttar till Tyskland och tar över Löbs tidigare tjänst som regionchef på Europanivå.

Helmut Löb, ny chef Volkswagen Transportbilar Sverige
Helmut Löb, ny chef Volkswagen Transportbilar Sverige

Södertälje, 26 augusti 2020 – Nu står det klart att Helmut Löb tar över rodret för Volkswagen Transportbilar i Sverige, som sedan 2013 framgångsrikt letts av Hans Turemark.

Löb, som fram tills nu ansvarat för östra Europa, har en gedigen bakgrund inom Volkswagen där han, efter universitetsutbildning inom teknik samt praktik hos Mercedes-Benz och Lufthansa, började som trainee för 22 år sedan. Därefter har han arbetat med både transportbilar och personbilar såväl internationellt som i Tyskland. Sedan 2012 har han varit regionchef för Östeuropa (totalt 17 marknader), Nederländerna och Schweiz men har sedan fyra månader tillbaka även kombinerat det med att vara tillförordnad chef för Sales Europe inom Transportbilar. Löb har en positiv syn på den svenska transportbilsorganisationen.

- När man jobbar på huvudkontoret i Hannover får man en bra bild av många importörer. Ser man till professionaliteten och nivån så ligger Sverige med i toppen. Allt är i bra ordning och processerna fungerar. För mig handlar det inte om att komma och göra revolution utan det är mer att fortsätta med den goda utvecklingen. Det blir ett stort steg för mig att komma och få jobba mer vertikalt med hela kedjan, försäljning, service, återförsäljare och så vidare, säger Helmut Löb, ny chef för Volkswagen Transportbilar.

Tidigare Sverigechefen Hans Turemark flyttar till Hannover och tar över Löbs tjänst som regionchef för Volkswagen Transportbilar i Europa. Under Hans tid som märkeschef för Volkswagen Transportbilar har Sverige fortsatt att stärka sin roll som ledande på marknaden.

- Vi har en bra affärsmodell tillsammans med våra återförsäljare. Vi har också haft stort fokus på kundlösningar, trots att vi kanske inte står för lägst pris på marknaden. Däremot försöker vi hitta lösningar som passar våra kunder. Jag tror mycket på specialiserade Team Transportbilar som förstår transportbilsaffären på riktigt, säger Hans Turemark.

Både Hans och Helmut är igång på sina nya respektive tjänster sedan början på augusti.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Helmut Löb, ny chef Volkswagen Transportbilar Sverige
Helmut Löb, ny chef Volkswagen Transportbilar Sverige
Ladda ned bild
Hans Turemark lämnar Sverige för att bli Regionchef på VWCV i Hannover.
Hans Turemark lämnar Sverige för att bli Regionchef på VWCV i Hannover.
Ladda ned bild

Om

Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Group Sverige AB
151 88 Södertälje

08-553 865 00http://www.volkswagen-transportbilar.se

Volkswagen Transportbilar (VWCV, Volkswagen Commercial Vehicles) opererar som ett eget märke inom Volkswagen-gruppen och är ansvariga för att utveckla, tillverka och sälja lätta transportbilar på den internationella marknaden. Modellutbudet omfattar även personbilar och husbilar. Inom Volkswagen-gruppen är man också huvudansvarig för utvecklandet av autonom körning, Maas och TaaS (Mobility/Transport as a Service) och framtida produkter som ”robo-taxis” och ”robo-vans”. Under 2019 sålde Volkswagen Transportbilar cirka 500.000 fordon som producerats på fabrikerna i Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) and Pacheco (ARG). VWCV sysselsätter över 24,000 människor globalt, varav cirka 15,000 i Hannover där huvudkontoret finns. I Sverige säljs Volkswagen Transportbilar via ett 70-tal återförsäljare runt om i landet. Det svenska huvudkontoret finns i Södertälje, Volkswagen Group Sverige AB. Marknadsandelen inom lätta transportbilar uppgår till cirka 30%, vilket gör Volkswagen Transportbilar till det klart ledande märket i Sverige med modellserierna Caddy, Amarok, Transporter och Crafter.

Följ Volkswagen Transportbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Transportbilar

Världspremiär: Nya Caddy California med minikök, panoramaglastak och fristående tältlösning2.9.2020 19:39:01 CESTPressmeddelande

Hannover/Södertälje 2 september 2020 – Volkswagen Transportbilar visar nu upp den nya Caddy California för första gången. Omarbetad och nydesignad från grunden med sin bas i den helt nya Caddy generation 5. Till och med namnet är nytt och det säger egentligen allt. När Caddy Beach nu blir Caddy California så ansluter den till Volkswagen Transportbilars framgångsrika familj av Campers. Det numret större syskonet California har byggts av fabriken sedan generation T3 och är idag vid sin generation T6.1 världens mest framgångsrika campingbil genom tiderna. 2019 lanserade Volkswagen Transportbilar dessutom den ännu större Grand California, baserad på Crafter. Från nu finns det alltså tre modeller som bär det klassiska California-namnet vilket innebär att det finns en California för varje plånbok, resa och äventyr.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum