Håll Sverige Rent

Helsingborgselev är Månadens världsförbättrare

Dela

Miljökämpen och helsingborgaren Jack Burgos har blivit utsedd till Månadens världsförbättrare av Håll Sverige Rent. Jack har varit drivande i Nicolaiskolans hållbarhetsråd och han brinner för rättvisa och alla likas värde och för en ren natur.

– Vi är så glada för alla elevers stora engagemang i skolornas hållbarhetsråd, och nu vill vi särskilt uppmärksamma Nicolaiskolans arbete, och alldeles särskilt Jacks arbete, säger Pia Linghede, projektledare på Håll Sverige Rent.

Jack Burgos har precis tagit studenten från Nicolaiskolan i Helsingborg, där han tillsammans med de andra eleverna i Nicolaiskolans hållbarhetsråd har drivit på skolans hållbarhetsarbete både i och utanför klassrummen. Med de Globala målen för hållbar utveckling som riktmärke har han varit en stark röst för såväl ekologisk som social hållbarhet i skolan. Jack brinner för rättvisa och allas lika värde, liksom han gärna står upp även för naturen. Det har han alltid gjort.

– För naturens skull behövs engagemang, säger månadens världsförbättrare Jack Burgos Johannesson.

Kampanjen Månadens världsförbättrare är ett samarbete mellan en rad olika organisationer och i juni var det Håll Sverige Rents tur att presentera en världsförbättrare. Syftet med kampanjen är att lyfta unga som genom lärande och utbildning bidrar till att nå de Globala målen för hållbar utveckling.

Hållbarhetsråd (Grön Flagg-råd) finns på alla Grön Flagg-skolor runtom i världen och de spelar en viktig roll i att driva hållbarhetsarbetet på skolan framåt. Rådet hjälper bland annat till med att samordna arbetet och sprida information till alla klasser och till personal. Nicolaiskolan i Helsingborg har diplomeringen Grön Flagg sedan 2012 och har alltid utmärkt sig med kreativitet och ett stort engagemang. I Sverige är det Håll Sverige Rent som driver Grön Flagg.

För mer information:

Läs mer i en artikel om Jack.

Läs mer om kampanjen Månadens världsförbättrare

Läs mer om Grön Flagg

För mer information
Pia Linghede, projektledare Håll Sverige Rent telefon: 070-723 72 40, pia.linghede@hsr.se

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum