Djurens Rätt

HELT ENKELT VEGANSKT – Boksläpp från Djurens Rätt

Dela

Den nya kokboken Helt enkelt veganskt lanseras under Bokmässan, 22-25 september i Göteborg. Djurens Rätt gör sitt tionde år på mässan och finns på plats i monter A03:62, den som har vägarna förbi bjuds bland annat på smakprover från den nya bokens recept.

Helt enkelt veganskt släpps i samband med bokmässan i Göteborg
Helt enkelt veganskt släpps i samband med bokmässan i Göteborg

Det är hela sex år sedan Djurens Rätt lanserade sin första kokbok, som då hette Djurens Rätts bästa recept och var ganska ensam på vego-kokbokshyllan. Idag är det desto större trängsel bland titlarna. 
Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation som arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djuren i livsmedelsindustrin är en av organisationens prioriterade frågor då det är det området där det största antalet djur används, antingen för att producera mat eller för att själva bli mat.

– Vi vill med denna kokbok göra det ännu enklare att välja veganskt, vi har hämtat inspiration från världens alla hörn. Boken har både rätter som alla känner igen och rätter som är mer typiska i andra världsdelar, bredden på veganskt mat är enorm och det ville vi verkligen lyfta, säger Francesca Vilches som författat kokboken och till vardags är ansvarig för konsumentfrågor på Djurens Rätt.

Veganism är ett verktyg för enskilda individer att påverka samhället och dess syn på djur. Djurens Rätt beräkningar visar att en person som väljer en vegansk kost räddar ungefär 15 fåglar och däggdjur årligen och ytterligare cirka 2 000 fiskar som annars skulle hamnat direkt på tallriken eller som foder till andra djur.

– Genom att välja att ett liv fritt från animaliska produkter kan efterfrågan av djur minska och ett hisnande antal djur kan räddas, säger Francesca Vilches.

Francesca finns på plats för att presentera Helt enkelt veganskt på bokmässan i helgen och skriver annars på bloggen vegokoll.se.

Boken finns att köpa i Djurens Rätt shop www.djurensratt.se/shop

Nyckelord

Bilder

Helt enkelt veganskt släpps i samband med bokmässan i Göteborg
Helt enkelt veganskt släpps i samband med bokmässan i Göteborg
Ladda ned bild

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum