BranäsgruppenBranäsgruppen

Hemester-trenden fortsatt stor – Branäs mer än fördubblar antalet sommarbokningar

Dela

Fler börjar hitta till Branäs på sommaren. Det visar anläggningens bokningssiffror för årets sommarsäsong. Jämfört med samma tid under förra årets debutsäsong har bokningarna ökat med hela 160 procent.

– Målsättningen med sommarsäsongen är att vi ska fortsätta växa och öka kännedomen om att vi inte bara är en skidanläggning. Att vi har mer än dubblat bokningarna jämfört med samma period förra året är såklart jätteroligt, säger Branäsgruppens vd Anders Kjällström.

Branäs påbörjade sommarsatsningen med fokus på cykling, men även bland annat padel och vandring, förra året och till i år har satsningen fortsatt. Fyra nya cykelleder – två längre från toppen och två kortare för barnen – har byggts inför säsongen, med ett fokus på att erbjuda något för hela familjen.

– Lederna är byggda på ett sätt där du kan anpassa farten själv. Vill du åka fort kan du det, men även nybörjare kan ta sig ner på ett roligt och tryggt sätt, säger Anton Renström, platschef teknik i Branäs.

Branäs har flera starka säsonger bakom sig på vintern, där man bland annat vann SLAO:s utmärkelse Årets skidanläggning 2021 och vintern 21/22 var den bästa hittils när det kommer till antal besökare. Sommarsäsongen är en långsiktig satsning och är än så länge bara i startgroparna, men den fortsatt stora trenden att ”hemestra” och de ökade bokningssiffrorna bådar gott inför framtiden.

– Vintern är fortfarande vår huvudverksamhet, men vi ser potential i sommaren och cykling. Förhoppningsvis fortsätter bokningarna att komma in under hela sommaren så att vi kan blicka tillbaka på en stark säsong, säger Anders Kjällström.

Branäs har öppet alla dagar i veckan fram till och med 7 augusti. Därefter har man helgöppet 13–14 augusti och 20–21 augusti.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum