Hemköp, After Work och Stolpis segrade i Linköpings kval i Sweden Floorball Cup

Dela

I helgen avgjordes Korpen Linköpings kval i Korpens nationella innebandycup Sweden Floorball Cup. Efter en dag med många spännande matcher både i herr, dam och mixturneringen så stod Hemköp som segrare på herrsidan, After Work på damsidan och i mixturneringen gick Stolpis vidare till riksfinalen. Finalen spelas i Nyköping den 19-20 januari 2018.

Att vinna finalen i någon av Sweden Floorball Cups kvalorter är något som många korplag eftersträvar. Segern innebär nämligen en direktbiljett till den stora riksfinalen. Vinnarna kan sedan titulera sig Sveriges bästa korplag i innebandy.

Det var stor innebandyfest i Collegiumhallen i helgen då Korpen Linköping arrangerade sitt kval där sammanlagt 37 lag deltog. Totalt kämpade 28 herrlag, 6 damlag och 3 mixlag om att ta sig vidare till riksfinalen i Nyköping.

I damfinalen möttes After Work och Peking Players där After Work var det starkare laget när det väl gällde. Tidigare hade laget lämnat planen med en förlust på 3-0 mot samma motståndare, men i finalen plockade After Work fram allt laget hade och efter en jämn inledning av matchen så ramlade tillslut bollarna in i andra halvlek och slutresultatet blev 5-1. I mixedturneringen blev det en spännande final mellan Blåbärsplockarna och Stolpis där det sistnämnda laget tog hem segern.

I herrfinalen möttes Hemköp och Lindebrink Entreprenad där Hemköp tog hem vinsten. Herrsegrare och lagkapten Jimmy Fågelkvist från Hemköp var såklart väldigt glad över kvalvinsten.

- Laget hade en hård början då vi höll på att missa första matchen då vi körde fel. Så vår instats i första matchen var inge vidare där det blev 1-1. Men sen blev vi bättre match för match där speciellt våra juniorer visade framfötterna. Även vårt försvarsspel blev riktigt bra ju längre turneringen gick så kan vi behålla samma lag så har vi riktigt goda chanser att vinna riksfinalen också, säger Jimmy.

Ansvarig hos arrangören Korpen Linköping, Tobias Birgersson, var väldigt nöjd med dagen.

- Det har varit full fart i Collegium både fredag och lördag där det var massor av glädje & gemenskap i de heta matcherna. Vi är riktigt stolta och glada över att nästan 40 lag lirat härlig innebandy här med oss. Vi vill fortsätta att toppa den här turneringen år efter år, avslutar Tobias.

Förutom vinnarlaget som seedas i riksfinalen så lottas alltid ett lag i varje klass vidare till finalen som oseedade ”Lucky Loosers”. I herrklassen gick NTM vidare, hos damerna föll lotten på laget Peking Players och i mix på Blåbärsplockarna.

Kvalorter
Korpen Stockholm, 11 november
Korpen Luleå,17-18 november
Korpen Nyköping, 25 november
Korpen Uppsala, 25 november
Korpen Örebro, 2 december
Korpen Kil, 15-16 december
Korpen Linköping,15-16 december
Korpen Borlänge, 6 januari

Final
Nyköping 19-20 januari 2018

Mer om Sweden Floorball Cup
Korpen har arrangerat Sweden Floorball Cup sedan 1994 (då med namnet Jolly Cup). Under åren har turneringen växt stadigt och är i dag ett viktigt komplement till Korpens ordinarie seriespel i innebandy. Säsongen 2017/2018 arrangeras kval på åtta orter i landet med stor riksfinal i Nyköping 19-20 januari 2018. Cupen är öppen för alla icke licensierade spelare.

Kontaktperson Korpen Linköping
Tobias Birgersson
Tobias.birgersson@korpen.se 
 072-734 21 17

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/

Välkommen till Korpen

Korpen är ett av Sveriges största idrottsförbund och en del av den samlade idrottsrörelsen. Vi erbjuder lagidrott, gruppträning och individuella idrotter. Vi gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans!

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum