Bookmark Förlag

Hemlig illustratör avslöjas när den fjärde delen om Karma och Jonar släpps

Dela

Idag släpps Nagdabergen, den fjärde och näst sista delen i serien om Karma och Jonar. I samband med releasen avslöjas namnet på bokseriens illustratör, som fram tills nu har varit hemlig.

Nagdabergen kämpar Karma och Jonar med sina sista krafter för att nå magikern Xerxes. Vägen dit är istäckt och svår, men till sin hjälp har de daskusen Rory, enhörningen Remus och kinten Gala. När ett bråk plötsligt splittrar de två vännerna blir de tvungna att gå skilda vägar genom den våldsamma snöstormen. Hur ska de nå Stendrakens rike utan varandras hjälp?  

I samband med releasen av Nagdabergen avslöjas att det är illustratören Henric Aryee som står bakom bilderna i den populära bokserien. Henric Aryee är en prisbelönad och internationellt erkänd konstnär och illustratör från Stockholm, och hans illustrationer av det magiska landet Glimeria har hyllats för deras expressiva och färgsprakande stil. 

”Det är så roligt att äntligen kunna få berätta för nära och kära om det här arbetet. Jag är väldigt stolt över att få jobba med Karma och Jonar-böckerna och jag känner att jag har växt med varje bok. Zelda Falköga har skrivit en riktigt spännande äventyrshistoria och jag uppskattar att få illustrera den här magiska världen från grunden”, säger Henric Aryee.  

Författaren till böckerna om Karma och Jonar, Zelda Falköga, är en fiktiv avsändare. Bakom henne står en artist/författare som valt att förbli anonym.

”Illustrationerna tillför så mycket till min berättelse och det är ett stort privilegium att jobba med Henric Aryee”, säger Zelda Falköga. ”Hans livliga och mangainspirerade bilder fångar miljön och karaktärerna på exakt rätt sätt.”

Nagdabergen har fått betyg 5/5 av BTJ (liksom de tre tidigare delarna i serien) som kallar den för ett ”svindlande äventyr” och ”suverän läsning”. 

Till serien om Karma och Jonar finns pedagogiskt material anpassat för undervisning i årskurs F–3 såsom lärarhandledning (för bok 1, Klipptrollen), läsguide med extramaterial om serien samt digitala bildspel för de fyra böckerna att visa klassen under högläsning. Det finns även ett soundtrack på Spotify: Genom eld. Det pedagogiska materialet och annat extramaterial finns att ladda ner på Karma och Jonars hemsida: https://www.karmaochjonar.se

Om serien: 

Karma och Jonar är en storslagen berättelse med ett viktigt budskap – att våga när det behövs och att vara en god och lojal vän. Med på äventyren för att befria Glimeria från den onda Stendraken är kinten Gala (ett slags blandning mellan katt och räv, vars päls byter färg vid olika känslolägen) och enhörningen Remus. Stendraken, den femte och sista delen om Karma och Jonar, ges ut i oktober 2021.

För frågor rörande PR, kontakta:
Vilhelm Hanzén, Gul PR
vilhelm@gulpr.se, 073 - 690 74 09

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Henric Aryee, illustratör
Henric Aryee, illustratör
Ladda ned bild
Henric Aryee, illustratör
Henric Aryee, illustratör
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Zelda Falköga, författare
Zelda Falköga, författare
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum