Göteborg & Co AB

Hemsökt hotellrum öppnas för gäster i Göteborg – vem vågar stanna hela natten?

Dela

Lagom till höstmörkret har andra dimensioner tagit sig in på ett hotell i staden, till rum 13 på Gothia Towers. Nu öppnas bokningen till årets höstnyhet i Göteborg. Vem vågar tillbringa natten i det hemsökta rummet? Dörrarna stängs klockan 21.00.

Fotocred: Rum 13.
Fotocred: Rum 13.

–  Rum 13 är vår stora nyhet för årets höst i Göteborg. Här pratar vi inte om lite spindelväv i hörnen, utan mer en sorts skrämsel som får håret på armarna att resa sig. Vi ser att intresset för Halloween ökar för varje år och vid sidan av Halloween på Liseberg finns massor av upplevelser på tema höstrys i staden, berättar Andrea Jovell, chef Marknad & Kommunikation på Göteborg & Co.

–  Själv är jag lättskrämd och skulle välja ett annat rum och akta mig noga för nummer 13. 

Stängd dörr från klockan 21
Lämna in mobiltelefonen vid incheckningen, dra ett djupt andetag och öppna dörren till Rum 13. Ta ett steg in i rummet och hör hur dörren stängs bakom ryggen. Klockan är 21.00 och en lång natt väntar.

– Vi vill självklart inte berätta exakt vad som kommer att hända under natten. Det vi kan säga är att det kommer vara många pulshöjande överraskningsmoment, och det kommer alltid gå att kontakta personal, om det skulle bli för läskigt, säger Jessica Westh, affärsutvecklare på Göteborg & Co.

Spökfria rum och läskigheter
För den som önskar en lugnare vistelse finns det gott om spökfria hotellrum i Göteborg. Och under den vakna tiden finns det många läskigheter i staden under hösten. Det går att välja och vraka mellan skrämmande stadsvandringar, teater med skräckinslag, mordgåtor, skräckhus på Liseberg, spindlar på Universeum och spöken på Alfons Åbergs Kulturhus.

Information om bokning:

  • Det hemsöka hotellrummet finns att boka på Gothia Towers från 16 oktober till 7 november
  • Max 1 natt per familj
  • Lägsta rekommenderade ålder för barn är 10 år

Mer information:
Konceptet är framtaget av Valentin Experience och Göteborg & Co, i samarbete med Gothia Towers. Läs mer: https://www.goteborg.com/guider/rum-13-hur-lange-vagar-du-stanna/

Kontakter

Charlott HolmåkerPR Manager

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvar för destinations-PR i Sverige, Danmark och Norge. Presskontakt för Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborgs Kulturkalas och Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg.

Tel:+46 (0)72 856 65 11charlott.holmaker@goteborg.com

Bilder

Fotocred: Rum 13.
Fotocred: Rum 13.
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum