Umeå kommun

Hemtjänsten kan behöva avboka besök under kvällen och natten

Dela

Hemtjänsten har svårt att komma fram just nu på grund av rådande väderlek. Nu kommer en kväll och natt som verkar bli än svårare än befarat. Besök kan därmed behöva avbokas under kvällen och natten även om vi får assistans av räddningstjänsten.

– I det här läget vill vi uppmuntra dig som har en anhörig eller granne med hemtjänst att fundera på om du kan hjälpa till om hemtjänsten inte kommer fram, säger Annette Johnsson.

Personer med hemtjänst som riskerar att inte hinnas med ikväll har informerats via telefon. Men i och med att snöovädret nu verkar bli värre än befarat under natten vill vi även uppmuntra anhöriga och grannar till personer med hemtjänst att ha en extra beredskap för att om möjligt kunna hjälpa till ifall det skulle behövas.

Mer information: 

Annette Johnson
verksamhetschef
Din kommunala hemtjänst
070-653 29 88 
Annette.johnson@umea.se 

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Delvis distans fram till påsklovet på kommunala högstadieskolor25.2.2021 12:12:24 CETPressmeddelande

Eleverna på de kommunala högstadieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet för att minska trängsel i skolans lokaler. Elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans till och med den 1 april. Elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov fortsätter ha undervisning på skolan.

Distansundervisning fram till påsklovet på de kommunala gymnasieskolorna24.2.2021 14:02:26 CETPressmeddelande

De kommunala gymnasieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet (till och med torsdag 1 april). Precis som tidigare innebär det att endast en tredjedel av eleverna får närundervisning på skolorna. – Det är tyvärr ett helt nödvändigt beslut. Vi befinner oss i ett kritiskt läge med ökad smittspridning i stora delar av länet, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum