Norrköpings kommun

Hemtjänstenheten Generalsgatan 9 avvecklas

Dela

Efter flera år med omfattande problem i verksamheten avvecklas nu hemtjänstenheten Generalsgatan 9. De åtgärder och stödjande insatser som har satts in har inte gett önskvärt resultat.

 Vi har gjort allt vi kan för att få enheten att utvecklas i rätt riktning, men det har inte gått. Vår förhoppning är att medarbetarna kan utvecklas i sin yrkesroll på ett individuellt plan när de istället får tillhöra välfungerande enheter, säger Anders Granqvist, verksamhetschef för egenregin.

Drygt 100 hemtjänsttagare som är knutna till Generalsgatan 9 kommer under oktober att få flytta till andra enheter och ett 30-tal medarbetare kommer få nya arbetsplatser. En del av medarbetarna kommer också att erbjudas utbildning inom Äldreomsorgslyftet. Samverkan med berörda fackförbund har inletts.

 Om Generalsgatan 9 kommer att öppnas igen i framtiden styrs av hur behovet av hemtjänst i området ser ut framöver och på belastningen av de övriga enheterna. Just nu har vi bedömt läget som så pass allvarligt att vi måste agera, säger Anders Granqvist.

Kontakt:
Anders Granqvist
Titel: verksamhetschef, vård- och omsorgskontoret
Telefon: 011-15 60 57

__________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum