Brynäs IF

Hemvändaren Rohdin tillbaka i Brynäströjan

Dela

Idag presenterar Brynäs IF att forwarden och Gävlesonen Joachim Rohdin har skrivit ett kontrakt med klubben för spel under de två kommande säsongerna.

Idag presenterar Brynäs IF att forwarden och Gävlesonen Joachim Rohdin har skrivit ett kontrakt med klubben för spel under de två kommande säsongerna.

Rohdin, är född 1991, är 184 cm lång och väger 92 kg. Han har ett förflutet i Brynäs IFs juniorverksamhet där han spelat med U16-laget, J18 och J20, moderklubben är Gävle GIK. Senast Rohdin spelade i Brynäs-tröjan var säsongen 2011/2012 då han tillsammans med föreningen tog hem det 13:e SM-guldet. Efter SM-guldet 2012 begav sig Rohdin vidare till andra SHL-klubbar och har under ett antal säsonger representerat lag som; Timrå IK, Linköping HC, Färjestad BK och nu senast Karlskrona HK under tre säsonger. Totalt har Rohdin spelat 384 SHL-matcher och producerat 183 poäng.

-Vi är mycket stolta över Jockes utveckling i vår juniorverksamhet, och väldigt glada över att han nu gör comeback hos oss i Brynäs IF. Jag har personligen alltid gillat Jocke, han var tidigt en framträdande spelare i vår juniorverksamhet med mycket bra karaktär och attityd och med hjälp av sin inställning jobbade han hårt och utvecklades till en stark, uthållig och vältränad spelare med en stark skridskoåkning och ett mycket bra skott. Det är en fantastiskt bra kille, med en väldigt skön vinnarskalle, berättar Tomas Thelin, utvecklingsansvarig Brynäs IF.

-Jocke är en kraftfull och åk-stark ytterforward som vi kommer att få mycket nytta av i vårt lag. Det är givetvis extra kul att ta in en spelare som är fostrad i vår egen juniorverksamhet och som på ett positivt sätt fått erfarenhet och utvecklat sig själv som hockeyspelare genom att vara borta från klubben under flera säsonger. Det känns riktigt kul att ha Jocke tillbaka i Brynäs tröjan, säger Stefan Bengtzen, Sportchef Brynäs IF.

- Det känns riktigt rolig och inspirerande att vara tillbaka. Jag har fina minnen från föreningen, speciellt från SM-guldet 2012 och jag har alltid haft en vilja att komma tillbaka och spela i Brynäströjan, säger Joachim Rohdin.

Rohdin ansluter till truppen från och med 1 maj.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. Föreningen har två representationslag, ett i SHL och ett i SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet.

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum