Skogsstyrelsen

Herman Sundqvist bloggar igen

Dela

Nu ger sig Herman Sundqvist, generaldirektör för Skogsstyrelsen, ut i bloggosfären för att diskutera och reflektera kring skog och skogspolitik.

Herman Sundqvist drev i sin tidigare roll som skogschef för Sveaskog en välbesökt, uppskattad och omdebatterad blogg. Nu startas en ny blogg.

– Kommunikation i olika former är en mycket viktig del av vår verksamhet. Med bloggen hoppas jag kunna bidra med intressanta reflektioner kring aktuella skogsfrågor, väcka debatt och få än mer inblick i andras tankar om skog och skogspolitiken, säger Herman Sundqvist, generaldirektör Skogsstyrelsen.

I det första inlägget som publiceras idag reflekterar Herman kring den debatt som uppstått efter ett uttalande om kalhyggen – och om man som generaldirektör ska våga att sticka ut hakan eller inte.

Läs första inlägget – finns det kalhyggen?

Mer information:
Herman Sundqvist, generaldirektör, Skogsstyrelsen, 036–35 94 30
Ulrika Lamberth, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036–35 93 30

Nyckelord

Dokument

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Vallgatan 8
55183 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Vi leder utvecklingen i skogen för ett hållbart samhälle. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att skogens alla värden ska tas tillvara på ett väl avvägt sätt. Genom ökad tydlighet och synlighet driver vi produktionsfrågorna, utvecklar miljöarbetet och lyfter skogens sociala värden.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

Utvärdering: arbetet för en jämställd skogssektor går för sakta – 30 förslag på åtgärder6.12.2018 09:00Pressmeddelande

Jämställdhetsarbetet inom skogssektorn går för sakta, till och med bakåt inom några områden. Det visar den första stora utvärdering som gjorts av jämställdhetsstrategin som togs fram 2011 och som presenteras på den nationella skogskonferensen i Upplands Väsby i dag. Samtidigt lägger Skogsstyrelsen fram 30 förslag på åtgärder för att få skjuts på arbetet.

Förslag: så kan tillväxten öka i skogen12.11.2018 08:00Pressmeddelande

För första gången har Skogsstyrelsen i samverkan med skogsnäringen, forskning och den ideella miljörörelsen, tagit fram en mängd konkreta förslag på hur svensk skogsproduktion skulle kunna bli effektivare. I en ny rapport ges bland annat förslag på hur skogsskadorna kan minska, en förbättrad klövviltsförvaltning, och hur man kan sköta skogen för högre tillväxt och stärkta miljövärden. Förslagen ska nu diskuteras vid fyra seminarier runt om i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum