Hermods AB

Hermods elever gör praktik i Sydafrika

Dela

På Hermods yrkesutbildning inom vård och omsorg i Varberg har elever fått möjlighet att göra sina praktikplats i Sydafrika. Under 2019 kommer tio elever samt fyra lärare att åka ner till Kapstaden i Sydafrika och praktisera under tre veckor.

- Detta är en fantastisk möjlighet för våra elever att få uppleva en helt ny kultur och lära sig hur man arbetar inom till exempel barn- och äldreomsorg i ett annat land. De kommer ta med sig stora livserfarenheter efter praktiken som de kommer ha stor nytta av i arbetslivet, säger Sandra Krantz, Utbildningschef Hermods vuxenutbildning i Varberg.

Praktik och kåkstadsbesök
Syftet med praktiken är att få ta del av en annan kultur och lära sig hur det är att arbeta inom vård och omsorg i ett annat land. En av eleverna, Fanny Johag som är i Kapstaden och gör sin praktik på ett äldreboende berättar följande:

- Praktiken har varit helt underbar. Personalen är fantastisk och behandlade mig som en i gänget direkt. De som bor på boendet inte lika sjuka som på ett svenskt äldreboende. Man har kunnat prata och umgås med de boende på ett helt annat sätt än hemma, säger Fanny Johag som läser Vård- och omsorgsprogrammet på Hermods Varberg.

Hur är det att leva i Kapstaden?
- Det är väldigt fin miljö här men inte lika säkert och tryggt som hemma i Sverige. Bergen runt Kapstaden är enastående vackert. Människorna här är överlag väldigt trevliga och tillmötesgående, berättar Fanny.

Sandra Krantz som är Utbildningschef för Hermods vuxenutbildning i Varberg har själv varit på plats för att besöka eleverna på respektive praktikplats:

- Det är lärorikt att besöka elevernas olika praktikplatser och se vad de får lära sig. Då Sydafrika lider av stor fattigdom skiljer sig resurserna inom vård och omsorg väldigt mycket jämfört med Sveriges.

Utöver praktiken ingår det att eleverna på Hermods som är i Kapstaden får besöka en frivilliga förskola i en kåkstad där barn som inte har någonstans att ta vägen på dagarna får vara och får även tillgång till mat. Denna verksamhet är frivillig och drivs av gåvor. 

- Vi har alltid en dag i projektet för våra elever som är här i Kapstaden där de får spendera en dag i barngruppen och det är en fantastisk upplevelse. Så mycket glädje trots de förutsättningar dessa barn har. Under vårt besök köpte vi mat för en vecka till 20 barn, avslutar Sandra Krantz med att berätta.

Kontakter

Bilder

Om

Hermods AB
Hermods AB
Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper varje år över 70 000 studerande och deltagare med utbildning, coachning och jobbmatchning. Vår vision är att vara ledande inom sysselsättning, integration och utbildning. Hermods ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum