Hermods AB

Hermods vinner upphandling i Uppsala

Dela

Hermods fortsätter att leverera vuxenutbildning till uppsalaborna i ytterligare fyra år. Det står klart när Uppsala kommun avslutat upphandlingen av kommunal vuxenutbildning. Genom en mer flexibel utbildning med individens behov i fokus ska elevernas väg till jobb eller högre studier förkortas.

Foto: Hermods AB
Foto: Hermods AB

Tilldelningsbeslutet innebär att Hermods, som redan idag är utbildningsanordnare i Uppsala kommun får förnyat förtroende med utökad uppdragsbeskrivning och kommer att bedriva kommunal vuxenutbildning i fyra år till.

- Det är ett stort och viktigt uppdrag och vi ser fram emot att utveckla vuxenutbildningen tillsammans med Uppsala kommun. Genom att kombinera klassrumsundervisning med digital undervisning så kommer vi att kunna erbjuda en ännu mer individanpassad utbildning som gör att eleverna snabbare når sina mål, säger Johan Sjögren, Verksamhetschef för Hermods Komvux.

Ramavtalet omfattar flexibla studieformer för svenska för invandrare (sfi) studieväg 3, grundläggande och gymnasiala ämnen, yrkesutbildning handel och administration samt hotell och turism.

- Hermods har en lång erfarenhet av flex- och distansundervisning som de har använt som grund för att ytterligare utveckla sina metoder och sin lärplattform på ett innovativt sätt för att möta kommunens krav på kvalitet och flexibilitet. Elevernas tillgång till studier, oavsett tid och rum, är kärnan för kommunens arbete med att underlätta individens möjlighet till jobb eller högre studier, säger Mohamad Hassan (L) ordförande i arbetsmarknadsnämnden i Uppsala kommun.

Avtalstiden är på fyra år och börjar gälla från och med den 1 augusti 2021.

Kontakt:

Johan Sjögren, Verksamhetschef Hermods Komvux
Tel: 010-1421098
Mail: johan.sjogren@hermods.se 

Eva Kjeller, presskommunikatör Uppsala kommun
Mobil: 072-596 9010
E-post: eva.kjeller@uppsala.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Hermods AB
Foto: Hermods AB
Ladda ned bild
Johan Sjögren, Verksamhetschef Hermods Komvux. Foto: Hermods AB
Johan Sjögren, Verksamhetschef Hermods Komvux. Foto: Hermods AB
Ladda ned bild

Länkar

Om

Hermods AB
Hermods AB
Sveavägen 34
111 34 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra komvuxutbildningar, yrkeshögskola, sfi och distansgymnasium utbildar årligen över 70 000 studerande och elever. Vår vision är att vara ledande i utbildning för vuxna och därigenom delaktiga i inkludering och förbereder för arbetslivet. Hermods ingår i Academedia, som genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande vill skapa en bättre framtid.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum