Hermods AB

Hermods yrkeshögskolestuderande kammar hem 22 stipendier av 31 möjliga!

Dela

Det blev en fin tilldelning av Erik Forss stipendium till Hermods Yrkeshögskolas byggnadsingenjörer i år. Stipendiet delas ut den 24 juni samtidigt som de studerande tar examen. Vi är otroligt stolta över att ha så många ambitiösa studerande hos oss!

Hermods byggnadsingenjörer inom ROT och Produktion
Hermods byggnadsingenjörer inom ROT och Produktion

Varje år delas Erik Forss stipendium ut av Stockholms Byggmästareförening till studenter med tidigare erfarenhet av byggbranschen och som nu studerar vid KTH, Hermods, Nackademin eller KYH i Stockholms län. Stipendiets kriterier är bland annat goda studieresultat, hög närvaro och god studiedisciplin.

Vi kan med stor glädje meddela att Hermods byggnadsingenjörer kammade hem hela 22 stipendier av totalt 31möjliga. Nu i juni tar 2 av klasserna examenoch många har redan jobb att gå vidare till. Vi är otroligt stolta över våra studerande som under två år har lagt ner tid, engagemang och hårt arbete för att numer kunna titulera sig som Byggnadsingenjörer inom antingen produktion eller ROT.

Utbildningsledaren för utbildningen, Malin Isaksson, säger såhär om utdelningen: 

- Det är en utmaning att studera i vuxen ålder, men en av fördelarna är just att många har med sig tidigare arbetslivserfarenheter. Och att dessa i kombination med föreläsare direkt från branschen även kan berika utbildningen med rätt diskussioner och frågeställningar. Det är jätteroligt att vi har så många ambitiösa studerande. De har alla ett stort intresse av att bidra till vår samhällsbyggnad och är väl värda ett stipendium. Och jag är såklart väldigt stolt!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hermods byggnadsingenjörer inom ROT och Produktion
Hermods byggnadsingenjörer inom ROT och Produktion
Ladda ned bild

Om

Hermods AB
Hermods AB
Polhemsgatan 29
112 30 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra komvuxutbildningar, yrkeshögskola, sfi och distansgymnasium utbildar årligen över 70 000 studerande och elever. Vår vision är att vara ledande i utbildning för vuxna och därigenom delaktiga i inkludering och förbereder för arbetslivet. Hermods ingår i Academedia, som genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande vill skapa en bättre framtid.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

Hermods Yrkeshögskola fortsätter tillväxtresan efter myndighetens tilldelning av YH-program för 202312.1.2023 16:34:59 CET | Pressmeddelande

Myndigheten för Yrkeshögskolan gav idag sitt besked om vilka nya yrkeshögskoleprogram som landets YH-anordnare beviljats starta hösten 2023. Hermods Yrkeshögskola fortsätter att expandera i årets ansökningsomgång där ett viktigt fokus ligger inom teknik och samhällsbyggnad men även grön näring, hållbarhet och energi. Hermods Yrkeshögskola startar sex helt nya utbildningar och expanderar befintliga utbildningar på fler orter i höst.

Därför behövs kvinnor i ”manliga” jobb och utbildningar!7.3.2022 15:22:44 CET | Nyheter

Idag ser vi att nästan 94% av de sökande till byggutbildningarna är män.* Det är något som behöver ändras för att få en större bredd i branschen. Det handlar om inkludering, men även mångfalden behöver breddas. ”- Vårt jobb inom YH är förmedla de olika rollerna, berättar Anna, utbildare inom Hermods Yrkeshögskola. Att driva branschen framåt genom utbildning som är anpassade efter alla kön och erfarenheter förändrar samhällsstrukturer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum