Bookmark Förlag

HEROINE: ÅRETS MEST AKTUELLA THRILLER

Dela

Mons Kallentoft och Markus Lutteman släpper idag sin fjärde gemensamma bok. Heroine är nya delen i Herkulesserien som är känd för sin höga aktualitet. I denna skrämmande verklighetstrogna thriller har förorten blivit den isolerade krigszon vi fruktar.

Idag släpps Heroine av Mons Kallentoft och Markus Lutteman.
 

Heroine utspelar sig i en fiktiv Stockholmsförort som tagits över av kriminella gäng. När en polisbil sprängs i luften stoppas alla utryckningar. Så sprids en film i sociala medier. En ung kvinna skändas och lämnas för att dö. Allmänheten skriker efter hämnd och polisen har inget annat val än att ge sig in i förorten.

Den kritikerrosade Herkulesserien har fått stort genomslag både i Sverige och internationellt.

”Förväntningarna på fjärde delen är förstås höga”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Men jag tror inte att läsarna kommer att bli besvikna. Det är oavbrutet spännande under det dygn den utspelar sig.”

Serien bygger fritt på de antika berättelserna om halvguden Herkules. När myten om Augeas stall förvandlas till ultramodern storstadsthriller blir det storslaget rått – och gastkramande.

Mons Kallentofts kriminalromaner har översatts till mer än 30 språk och sålt i närmare 3 miljoner exemplar. Markus Lutteman har bland annat skrivit biografierna om El Choco och Patrik Sjöberg.

För intervjuförfrågningar, kontakta: 
Daniel Redgert
Perfect Day Media
daniel.redgert@perfectdaymedia.se
076-161 73 80 

För information om boken, kontakta:
Anna Cecilia Weschke
Bookmark Förlag
ac.weschke@bookmarkforlag.se
070-873 82 38

Bookmark Förlag vänder sig till kräsna bokläsare. Vi fokuserar på unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Målargatan 7
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi fokuserar på unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Louise Boije af Gennäs gör storslagen comeback med thrillerdebut16.1.2018 12:52Pressmeddelande

Blodlokan är den första delen i den nervkittlande Motståndstrilogin, där den svindlande konspirationen för tankarna till Millennium och blandas med den psykologiska ovissheten från Kvinnan på tåget. Genom att hämta inspiration från svenska politiska skandaler skapar Boije af Gennäs en dramatisk historia som får läsaren att ifrågasätta både sin egen och huvudkaraktären Saras verklighet. ”Det är omöjligt att inte dras med i berättelsen”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”Man kan inte sluta läsa förrän allt har fått sin förklaring.” Redan i september i år släpps den andra delen, Skendöda, medan den avslutande delen,Verkanseld, utkommer i januari 2019. Louise Boije af Gennäs debuterade 1991 med romanen Ta vad man vill ha. Sedan dess har hon utkommit med ytterligare åtta romaner, däribland den mycket uppmärksammade Stjärnor utan svindel (1996). Utöver sitt hyllade författarskap är hon också verksam som dramatiker. Hon var med och skapade tv-serien Rederiet och hennes pjä

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum