Svenska Handbollslandslaget

Herrarnas trupp till EM i beachhandboll

Dela

Efter bronset på beach-OS 2019 är det dags för nytt mästerskap för beachhandbollslandslaget. 13–18 juli avgörs EM i Bulgarien och förbundskaptenen Heléne Bernhardtz har nu tagit ut de elva spelare som ska försvara de svenska färgerna.

En debutant finns i den svenska truppen som åker till bulgariska Varna för att slåss om EM-medaljerna: Alfred Joelsson från OV Helsingborg.

– Vi saknar två rutinerade spelare i form av Erik Wessberg och Henrik Dahlberg som båda behövt tacka nej på grund av familjeskäl, men det är kul att få se Alfred, som är en utpräglad försvarsspelare, i det här här mästerskapet, säger förbundskapten Heléne Bernhardtz.

Kroatien, Polen och Bulgarien väntar i gruppspelet för Sverige.

– Vi ser verkligen fram emot att spela EM! I dag är det, på grund av pandemin, 617 dagar sedan vi spelade vår senaste match, så det ska bli härligt att spela igen. Målsättningen är att först och främst ta oss vidare från gruppen, sedan tar vi det därifrån.

• • •

Det är inte bara herrlandslaget som spelar EM i Bulgarien. För första gången är Sverige med på såväl dam- som herrsidan i U17-klasserna 8–11 juli. Dessa trupper togs uft för ett par veckor sedan, men två ändringar har skett. David Neij (Halmstads HF) ersätter Oscar Lindell på herrsidan och KFUM Trollhättans Signe Karlsson ersätter Sol Karlsson på damsidan så den senare ska spela U17-EM inomhus för Sverige.

SVERIGES TRUPP TILL EM I BEACHHANDBOLL

Datum: 13–18 juli
Spelort: Varna, Bulgarien
13 juli: Kroatien (13.00), Polen (17.00)
14 juli: Bulgarien (12.00)

Målvakter:
August Elmberg, Djurgårdens IF
Magnus Jönsson, Kävlinge HK
Vänster:
Niklas Ekberg, Göteborg BHC
Höger:
Hampus Dahlqvist, Torslanda HK
Martin Käck, Göteborg BHC
Specialister:
Jesper Knutsson, Göteborg BHC
Fredrik Suneson, Kävlinge HK
Linjer:
Philip Larsson, Kävlinge HK
Rasmus Dovsjö, Borlänge HK
Försvarare:
Alfred Joelsson, OV Helsingborg
Peter Stelleck, Göteborg BHC

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Handbollslandslaget
Svenska Handbollslandslagethttps://www.handbollslandslaget.se/

Sverige är en av världens främsta handbollsnationer med 23 medaljer på seniorsidan i OS, VM och EM och såväl herr- som damlandslaget har det senaste decenniet nått minst semifinal i samtliga tre mästerskap.

Även på ungdomssidan är Sverige ofta med långt framme i de internationella mästerskapen och dessutom har vi landslag på såväl senior- som ungdomsnivå i beachhandboll.  

Sverige arrangerar regelbundet internationella mästerskap och 2023 kommer såväl herrarnas som damernas VM att spelas på svensk mark. 

Följ Svenska Handbollslandslaget

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Handbollslandslaget

Handbolls-EM kan spelas i Sverige både 2026 och 202820.10.2021 15:10:32 CEST | Pressmeddelande

Sverige fortsätter att söka internationella handbollsmästerskap och har gått ihop med Danmark och Norge med ambitionen att arrangera herrarnas EM 2026 och damernas EM 2028. Den skandinaviska trion är den enda kandidaten inför Europeiska Handbollförbundets extrakongress den 20 november då det formella beslutet ska fattas. – Tillsammans skapar vi förutsättningar för hållbara internationella mästerskap, säger Svenska Handbollförbundets ordförande Fredrik Rapp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum