Järfälla Kommun

Herrestaskolan öppnar i expansiva Barkarbystaden, Järfälla

Dela

På måndag den 11 januari öppnar Herresta för- och grundskola i den nya expansiva stadsdelen Barkarbystaden i Järfälla. Herrestaskolan är en av Sveriges modernaste skolor ur ett miljöperspektiv – nästan koldioxidneutral och självförsörjande på el.

Öppnandet manifesteras med ett fackeltåg från Karlslundskolan, där eleverna går nu, till Herrestaskolan där eleverna gör entré i skolan.

Välkommen att delta vid fackeltåget och när de första eleverna gör entré i Herrestaskolan. Rektor och förskolechef Satu Harnesk samt barn- och ungdomsnämndens ordförande Eva Ullberg finns tillgängliga för intervju.

Datum: Måndag 11 januari

Tid: Samling klockan 7.50
Fackeltåget, med elever, föräldrar, personal och övriga avgår klockan 8.00.

Plats: Samling vid Karlslundskolan, Fänriksvägen 4, 177 43 Järfälla
Fackeltåget går från Karlslundskolan till Herrestaskolan.

Kontakt: Pernilla Pålsson Hovsand, kommunikatör Järfälla kommun 08-580 296 02pernilla.palsson.hovsand@jarfalla.se

Herrestaskolan - koldioxidneutral och självförsörjande på el
Herrestaskolan är Sveriges första skola som byggs helt i massivträ och utifrån Miljöbyggnad Guld. Det innebär extra höga krav på bland annat energisparande, luft, akustik och med kontroll på att inga farliga kemiska ämnen finns. Skolan blir nästan koldioxidneutral och på taket finns 1.400 kvadratmeter solceller som täcker nästan hela skolans energibehov.

Stor satsning på kultur och fritid
Herrestaskolan har en stor idrottshall med läktare, en 14 meter hög klättervägg, ett stort bibliotek, eget tillagningskök och en utrustad danssal.

En stor satsning på kultur och fritid gör att flera av skolans lokaler, som idrottshall, matsal, slöjdsalar, tekniksalar och hemkunskapssalar, kan användas även av allmänheten och föreningar på kvällstid och helger.

Skolan har också en aktivitetspark som blir skolgård under dagen och tillgänglig för alla i Barkarbystaden under övriga tider.

Se bilder från Herrestaskolan http://www.barkarbystaden.se.temp-url.se/node/120

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum