Svensk Innebandy

Herrlandslaget föll mot Tjeckien i EFT

Dela

Herrlandslaget föll under lördagskvällen mot värdnationen Tjeckien i Euro Floorball Tour. Slutresultatet skrevs till 6-3 i Tjeckiens favör. "Det är ingen bra match av oss", säger förbundskapten Thomas Brottman.

Foto: Cesky Florbal/Martin Flousek
Foto: Cesky Florbal/Martin Flousek

Det var Sverige som öppnade målskyttet i lördagens möte mot Tjeckien men därefter kom mycket att handla om värdnationen som till slut kunde vinna med 6-3.

- Det är ingen bra match av oss. Stundtals tycker jag att vi snuddar på svenskt landslagsspel men annars tycker jag att det är hafsigt och slafsigt. Vi springer in i deras dubblingar och deras ytor som de vill att vi ska komma i lite för enkelt. Det var inte bra idag, säger förbundskapten Thomas Brottman.

Men förlusten till trots så menar förbundskaptenen att laget kan använda kvällens match som en sorts wake-up call inför framtiden.

- På ett sätt var det någon sorts wake-upp call att vi kan inte tro att vi kan spela av matcher och vinna dem rätt enkelt på den här nivån utan vi måste spela på hundraprocent. Och någonstans tävla med oss själva och våra nivåer för att göra rätt saker därute.

Imorgon väntar den avslutande matchen i Euro Floorball Tour för herrlandslaget när man möter Schweiz, en motståndare som blir en ny bekantskap för förbundskapten Thomas Brottman.

- Det ska bli kul. Nu har vi mött Finland jättemånga gånger och nu mötte vi Tjeckien idag som var en helt annorlunda match än vad vi har erfarit tidigare, så det ska bli kul med en ny motståndare. Jag ser fram emot det, avslutar Thomas Brottman.

Matchfakta
Tjeckien-Sverige 6-3 (1-1, 3-1, 2-1)

Första perioden
0-1 (11.41) Markus Jonsson (Albin Sjögren)
1-1 (16.02) Ondrej Vitovec (Josef Rypar)

Andra perioden
1-2 (08.08) Jesper Sankell (Oskar Hovlund)
2-2 (08.26) Ondrej Nemecek (Josef Rypar)
3-2 (15.48) Matej Havlas (Adam Hemerka)
4-2 (18.10) Filip Langer (David Simek)

Tredje perioden
4-3 (15.03) Självmål
5-3 (19.33) Filip Langer
6-3 (19.36) Mikulas Krbec (Matej Havlas)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Cesky Florbal/Martin Flousek
Foto: Cesky Florbal/Martin Flousek
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Sverige fortsatte på vinnarspåret i VM - storseger över Tyskland28.11.2021 19:28:48 CET | Pressmeddelande

Sveriges offensiv imponerade stort när laget tog sin andra seger i VM 2021. Samtidigt som blågult höll nollan inne i IFU Arena mot Tyskland svarade laget för att producera 20 mål framåt. Bästa poänggöraren i Sverige blev Ellen Rasmussen med sina två mål och fyra assist. "Jag tycker att jag gör en bra match, försöker ta upp tempot och sen sköt jag mycket. Sen tycker jag också att vi har bra flyt i femman, det var väldigt kul att spela idag", säger Ellen Rasmussen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum