Svenska Basketbollförbundet

Herrlandslaget matchar mot Tyskland

Dela

Den 11 augusti bjuder vi på en riktig smällkaramell. Då åker nämligen det svenska herrlandslaget ner till Tyskland för att spela mot Tysklands VM-lag. Bland stjärnorna i Tyskland finns bland andra NBA-stjärnorna Dennis Schröder, Paul Zipser och Daniel Theis. – Härligt att samla gruppen och få lite mer tid att lära känna varandra och bygga laget inför EM-kvalet, säger förbundskapten Hugo Lopez. Matchen kommer att sändas på SolidSport.

Det svenska herrlandslaget är klara för det stora EM-kvalet som startar i februari 2020, där man kommer att ställas mot Kroatien, Turkiet och Nederländerna. Under augusti månad kommer de att samlas i Södertälje för att träffas och träna inför matchen mot ett av Europas bästa landslag, Tyskland. Även om vissa spelare är borta på grund av skador och rehab är det ett bra svenskt lag som kommer att mönstras i tyska Trier den 11 augusti.

Mest spännande blir seniorlandslagsdebuten för William ”Billy” Magarity, vars syster Regan som debutant gjorde succé för damlandslaget i basket-EM. – Vi är oerhört glada över att Billy är med oss, han är 208 cm lång och det senaste året spelat i KK Zadar, i den tuffa kroatiska ligan. Han har en fantastisk touch och är även defensivt väldigt stark, säger landslagsansvarig Fredrik Joulamo.

En annan debutant är den unge point guarden Melwin Pantzar som till vardags spelar i Real Madrid och just spelat U20-EM för Sverige. Pantzar har sedan tidigare varit med på träningsläger men kommer nu alltså att bli uttagen till match också. Debuten kan knappast bli tuffare, på andra sidan står nämligen en av NBA:s allra kvickaste spelare, stjärnguarden Dennis Schröder.

Comeback gör Tobias Borg som kommer från ett väldigt fint år i spanska andradivisionen. Borg fick stort förtroende och var en av spelarna som ledde klubben Real Betis till serieseger och direktavancemang till spanska högstaligan ACB. – Jag är glad att Tobias är tillbaka, han ger oss mycket energi och är en riktigt tuff försvarare som också kan slå sin man 1-1. Han kan spela point guard men förmodligen kommer han att spela mest som shooting guard, säger förbundskapten Hugo Lopez.

Matchen är Tysklands första förberedelsematch inför VM i Kina och Sverige bedöms som ett lagom motstånd. För Sverige är träningslägret en chans för gruppen att lära känna varandra och fortsätta lagbygget. – Vi ska se över allting, jag hoppas de kommer ihåg lite av det vi gick igenom i det senaste kvalet men vi kommer att bygga från grunden på defensivt och offensivt. Jag är väldigt glad över att spelarna tar denna tid av sin semester och sluter upp, säger Hugo Lopez.

En som kommer att vara med utan att spela är Marcus Eriksson. 
– Just nu rehabtränar Marcus, men han är på plats. Han vill absolut vara med i EM-kvalet också, fortsätter Lopez.

Matchen spelas söndagen den 11 augusti kl 18:00 och det är SolidSport som kommer att visa den.
 
Kallade spelare till herrlandslagets läger och träningslandskamp (5-12/8):

Namn Födelseår Klubb 2018-2019 Moderklubb
Alexander Lindqvist 1991 Södertälje BBK Täby Basket
Charles Barton Jr 1992 Kangaroes Mechelen (BEL) Högsbo Basket
Denzel Andersson 1996 BC Luleå  Hudik Basket 
Elijah Clarance 1998 Fraport Skyliners Frankfurt (TYS) Malbas
Johan Löfberg 1995 CB Breogan (SPA) Högsbo Basket
Ludvig Håkanson 1996 Movistar Estudiantes (SPA) Alvik Basket
Melwin Pantzar 2000 Real Madrid (SPA) Sigtuna
Nicholas Spires 1994 Monbus Obradoiro (SPA) Tumba
Thomas Massamba 1985 BC Luleå KFUM Linköping
Tobias Borg 1993 Real Betis (SPA) Södertälje BBK
Viktor Gaddefors 1992 Antibes Sharks (FRA) Uppsala Basket
William Magarity 1993 KK Zadar (KRO) Norrköping

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Ingen fortsättning för Francois Gomez30.7.2019 10:15:10 CESTPressmeddelande

Förbundskaptenen för svenska damlandslaget Francois Gomez kontrakt kommer inte att förlängas efter sommarens EM. – Francois ska ha ett stort tack för att ha lett oss till den bästa placeringen någonsin i ett mästerskap och nått de resultatmål vi hade satt upp. Vi bedömer dock att för att klara de stora utmaningarna framför oss och ta nästa steg med detta härliga lag behöver vi göra förändringar, säger ordförande Mats Carlson. Damlandslaget spelar både EM-kval och OS-kval kommande säsong.

Prins Daniel beskyddare av Svenska Basketbollförbundet12.7.2019 11:55:20 CESTPressmeddelande

Hans Kunglig Höghet Prins Daniel är numera beskyddare för Svenska Basketbollförbundet. – Det är en ära och vi är självklart mycket glada över att Prins Daniel vill engagera sig för basketen i Sverige, säger Mats Carlson, ordförande Svenska Basketbollförbundet. Beskyddarskapet löper över tre år och innebär att Prins Daniel på olika sätt främjar Svenska Basketbollförbundets verksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum