Svensk Innebandy

Herrlandslagets trupp till finska dubbelmötet

Dela

Herrlandslaget har tagit ut 22 spelare till lägret och dubbellandskamperna mot Finland 11-15 augusti. Nu inleds höstsäsongen som kulminerar i VM i Helsingfors i december.

Kim Nilsson i landslaget. Foto: Per Wiklund
Kim Nilsson i landslaget. Foto: Per Wiklund

Efter en lång period utan landskamper rivstartar nu herrlandslaget säsongen med bästa möjliga motstånd: de regerande världsmästarna Finland i två prestigefyllda matcher, när Sverige samtidigt har ett läger i Finland 11-15 augusti (matcherna spelas i Eerikkilä 12 och 13 augusti och startar 17.00 svensk tid).

– Det ska bli väldigt roligt, samtidigt är det lite pirrigt. Det är mycket som ska testas, både för mig och Niklas, spelet och spelarna. Det blir fullt blås, säger Thomas Brottman, en av Sveriges två förbundskaptener som gör sina första landskamper tillsammans med parhästen Niklas Nordén.

Den uttagna truppen består i princip endast av spelare som var uttagna till det senaste landslagslägret i Västerås i juni. Nu får spelarna testa de nya idéerna i matchspel.

– Ja, vi är fortfarande i en testperiod. Vi kommer att få justera ända in i VM och det är vi fullt medvetna om. Just nu testar vi och justerar med stora penseldrag, så kommer det bli med finare penseldrag närmare VM, säger Brottman och fortsätter:

– Vi kommer att rotera en del spelare på de närmaste lägren som väntar. Vi vill ha en bred spelarplattform som är inne i verksamheten när vi väl ska ta ut VM-truppen. Många spelare ska veta om hur vårt spel fungerar.

Efter landskamperna i augusti väntar Finnkampen 4-5 september, Euro Floorball Tour 15-17 oktober och sedan VM 3-11 december i Helsingfors. Där är målet att ta tillbaka guldet, efter två raka VM-finalförluster 2016 och 2018.

– Vi har saknat publiken och hoppas att den kommer kunna vara på plats. VM blir otroligt roligt och utmanande. Jag längtar verkligen efter hela mästerskapets inramning. Vi hade ett bra läger i Västerås med bra vibbar, det är det vi ska bygga vidare framöver. Det inte bara landslaget som ska dit, det är hela innebandysverige, säger Brottman.

Herrlandslagets trupp till landskamperna 12-13 augusti:

Målvakter
Jonathan Edling, FC Helsingborg
Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen

Utespelare
Omar Aldeeb, IBF Falun
André Andersson, Zug United, Schweiz
Rasmus Andersson, IBK Dalen
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Kevin Haglund, FBC Kalmarsund
Linus Holmgren, IBF Falun
Oskar Hovlund, Linköping IBK
Emil Johansson, IBF Falun
Markus Jonsson, Växjö IBK
Martin Karlsson, Linköping IBK
Malte Lundmark, IBF Falun
Emil Nilsen, IBF Falun
Jonathan Nilsson, FC Helsingborg
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Linus Nordgren, FC Helsingborg
Ludwig Persson, Växjö IBK
Johan Samuelsson, IBF Falun
Jesper Sankell, Mullsjö AIS
Albin Sjögren, Storvreta IBK
Jonas Svahn, Team Thorengruppen SK

Bilder:
Gratis bilder på herrlandslaget finns att ladda ner på www.innebandy.se/bildbank. Uppge ”Foto: Svensk Innebandy” vid användning.

Kontakter

Bilder

Kim Nilsson i landslaget. Foto: Per Wiklund
Kim Nilsson i landslaget. Foto: Per Wiklund
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum