Svenska Basketbollförbundet

Het landskamp till Malmö

Dela

Sveriges hetaste landslag just nu är utan tvivel det svenska damlandslaget i basket. Efter sommarens succé i EM för Amanda Zahui och company är det nu äntligen dags för en hemmalandskamp. Svenska Basketbollförbundet har valt att lägga matchen mot Montenegro den 17 november i Kalis Loyds hemstad Malmö. - Det är en dröm som går i uppfyllelse, jag kan knappt tro det är sant, Isstadion kommer att vara on fire, skrattar Kalis Loyd.

När damlandslaget i fjol slog det svenska publikrekordet med dunder och brak på Hovet var 29-åriga Kalis Loyd en av de bärande spelarna. I sommarens EM var hon gnistan som tog Sverige till kvartsfinal och hon blev snabbt en publikfavorit. Nu får hon möjligheten att slå publikrekordet i sin hemstad när SBBF tillsammans med Malmö stad väljer att spela i Isstadion som tar över 5000 personer.

- Jag blev klart avundsjuk på Elijah Clarance som fick göra sin debut i Malmö i vintras och då väcktes tanken att kanske... Jag hoppas att hela Malmö och Basketsverige sluter upp och hejar fram oss, och tar chansen att se världsspelare som Amanda Zahui och tvillingarna Eldebrink, fortsätter Loyd.

Malmö Stad ser fram emot att återigen få vara värd för en internationell basketlandskamp och är stolta över att denna gången få önska damerna välkomna till staden. Senast i februari fyllde herrlandslaget Baltiska hallen och publiken fick se en mycket spännande match mot Danmark.

- Att Svenska Basketbollförbundet återigen väljer Malmö som spelort är ett kvitto på att vår och Malbas organisation gör många bra saker. Vi ser fram emot att vidareutveckla samarbetet med SBBF och Malbas för att göra Malmö stad till ett naturligt inslag i svensk basket, säger Attila Juhasz, evenemangschef Malmö Stad.

Matchen blir också hemmadebut för den nya förbundskaptenen Marco Crespi. Den 57-årige italienaren har både en femteplats i OS och ett EM-guld på meritlistan och är kanske den ende som kan matcha Amanda Zahuis energi. Han ser fram emot matchen i Malmö.

- Jag mötte Sverige som förbundskapten för Italien i Borås och det var fantastisk atmosfär i hallen. Jag lovar att publiken i Malmö kommer att få se mycket känslor och passion på golvet och gå hem laddade med energi, säger Marco Crespi.

SBBF samarbetar med den lokala basketföreningen Malbas för andra gången på kort tid.
- Malbas har gjort en lång resa på kort tid och vänt klubben från ekonomisk kris till att vara en modern, växande och jämställd idrottsförening med stabil ekonomi. Att vi än en gång för förtroendet att vara medarrangör och erbjuda, inte bara Malmöpubliken utan hela södra Sverige, en högklassig basketupplevelse är ett kvitto på att vi levererar och gör saker och ting rätt, säger Katarina Olsson, klubbchef Malbas.

Sverige har förutom Montenegro även Israel i gruppen mot vilka Sverige inleder kvalet borta den 14 november. Dessförinnan samlas truppen i Malmö för träningar.
Biljetterna till matchen mot Montenegro 17 november släpps den 25 oktober.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

EM-kvalmatcher i "bubbla" för herrlandslaget21.9.2020 09:16:45 CESTPressmeddelande

FIBA meddelade i fredags att herrarnas EM-kvalmatcher i november 2020 och februari 2021 kommer att spelas i en bubbla. Det blir alltså inga hemmamatcher för det svenska herrlandslaget. - I denna speciella tid är spelarnas och stabernas hälsa det som ska vara i första rummet. Detta är också ur tävlingssynpunkt det mest rättvisa. Vi ser fram emot att göra det bästa av detta, säger landslagsansvarig Fredrik Joulamo. Inget är bestämt ännu kring damernas EM-kval, där Sverige möter Israel och Montenegro.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum