Svenska Cykelförbundet

Hilda Andersson ordnade medalj på världscupen efter superstark final

Dela

"En dröm som har gått i uppfyllelse!" Det säger Hilda Andersson, som fyller 16 år i år men redan tillhör världseliten i damsenior, efter brons på världscupen i Spanien där cykeltrial är som störst.

Arvikas Hilda Andersson hamnade i ett väldigt fint sällskap i söndagen final.

Tysklands Nina Reichenbach samt de bägge hemmaåkarna, regerande världsmästaren  Vera Baron Rodriguez och Lala Esquis Casanovas "skulle" göra upp om medaljerna, trodde de flesta. Men Arvikas supertalang var tvåa med hugg på guldet efter tre av de fem stationerna med 30, 20 30 poäng.

Reichenbach och Rodriguez fick gräva djupt för att besegra Hilda, som noterade samma poäng som den sistnämnde men med sämre bästaresultat.

”Jag är otroligt nöjd med min prestation. Allting kändes otroligt bra hela helgen. Jag har haft en fantastisk kul och mäktig helg – och att även det ledde till en tredjeplats är helt fantastiskt. Jag är otroligt nöjd med helgen, tror inte jag hunnit smälta det än – en dröm som gått i uppfyllelse”, säger Hilda Andersson.

Finalresultat damer elit
1) Nina Reichenbach, Tyskland 180
2) Vera Baron Rodriguez, Spanien 160
3) Hilda Andersson, Sverige 160
4) Lala Esquis Casanovas, Spanien 130
5) Nina Vabre, Frankrike 80
6) Mailys Jouy, Frankrike 70

”Jag är väldigt nöjd med alla mina cyklister och ledares prestationer, både under uppladdningen inför och under världscupen. Rätt mycket varmare än vi är vana vid så här tidigt på säsongen men annars inga större problem. Att sedan få toppa det hela med Hildas första pallplats i en världscup känns mycket bra”, säger förbundskaptenen Mats Hult.

I tv-sändningen presenterade den brittiska kommentator Hilda Andersson som "a young swedish superrider". Och visst känns det som att svensk cykelsport har en superåkare på gång....

Text och bild: Svenska Cykelförbundet (fria för publicering men ange fotocred)

Bilder

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum