Region Örebro län

Hinder in till arbetsmarknaden ska undanröjas

Dela

De hinder som finns för personer med funktionsnedsättningar att hitta ett arbete eller komma in på en utbildning ska undanröjas. Den ambitionen har Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd som i dag fattade beslut om att stödja stiftelsen Activas arbete med cirka 7,8 miljoner kronor under nästa år.

– Activa har under många år gett ett bra stöd till personer med funktionsnedsättning eller långvarig ohälsa och de pengar vi nu beviljat kommer att göra stor nytta. De frågor stiftelsen har engagerat sig i är betydelsefulla för den enskilda individen men också för samhället i stort och för den regionala utvecklingen när det gäller funktionsnedsättningar kopplat till arbetsmarknaden, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

Stiftelsen Activa har funnits i Örebro län sedan år 1989 och startades av Örebro läns landsting, det vill säga nuvarande Region Örebro län, och Örebro kommun. Stiftelsen arbetar med att ge stöd till personer med funktionsnedsättning och/eller långvarig ohälsa som har behov av särskilt stöd för att nå arbete eller utbildning. Inom Activa finns erfarenhet och metoder för inkludering av personer med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa på arbetsmarknaden. Vilka kommuner i länet som har avtal med Activa varierar något över tid men under år 2020 var de åtta till antalet.

Regionala tillväxtnämnden beslutade i dag att bevilja Activas ansökan om 7 853 000 kronor för det kommande året.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren
Irén Lejegren
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Lägesbild corona: Region Örebro län inför ny rekommendation - provtagning enbart för personer med symtom17.1.2022 14:17:43 CET | Pressmeddelande

Smittspridningen i Örebro län har ökat kraftigt de senaste veckorna och trenden håller i sig. Regionen inför därför, från och med den 18 januari, en tillfällig rekommendation om att personer som är hushållskontakt eller varit i nära kontakt med en smittad provtar sig enbart vid symtom. Detta görs för att säkerställa att alla med symtom fortsatt ska kunna ta PCR-prov. Rekommendationen gäller i första hand till och med den 1 februari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum