Resia AB

Hit reser barnfamiljerna i sommar

Dela

Barnfamiljerna i Sverige reser mycket och gärna. Och då är det möjligheten till all inclusive på hotellet som styr vilken resa man väljer. Detta är betydligt viktigare än om det finns barnklubb eller flertalet barnpooler. På semestern vill man lämna plånboken hemma och fokusera på avkoppling tillsammans med familjen.

–  Säga vad man vill om all inclusive, men bland barnfamiljerna är det ett koncept som i år verkar växa sig ännu starkare. Att resa med barn med helt olika önskemål om såväl maträtter som mattider kan vara en utmaning för även den mest rutinerade resenären. Det och att det är betydligt lättare att räkna ut en budget tror jag är de främsta framgångfaktorerna, säger Lina Eklund, PR-specialist Resia.

Andra önskemål bland svenska barnfamiljer är att det gärna får finnas vattenrutschkanor, wi-fi och barnklubbar. Även kort och smidig flygresa i kombination med kort transfer från flygplats till hotell är prioroterat. På topplistan är det också tydligt att det är viktigt med sandstränder som upplevs som mer barnvänliga.

Mest populära resmålen

Helt utan konkurrens är Mallorca sommarens vinnare bland barnfamiljerna, och framför allt då Alcudia med sin potatismjölsstrand och palmer. Långgrunt, barnvänligt och gott om hotell med aktiviteter för barn. Kreta har inte riktigt lika fina stränder men erbjuder väldigt mycket för hela familjen och ett stabilt klimat. Även Rhodos lockar till sig de svenska barnfamiljerna med sitt stora utbud av sevärdheter.

Kryssningar och Harry Potter

Hos barnfamiljer som väljer bort det typiska charterresandet är det framför allt kryssningar som lockar. Här har man allt på samma plats, slipper packa om väskan och utbudet för barn är enormt. Nackdelen är att de stora hytterna bokas snabbt så här bör man vara ute i god tid. Även mini breaks lockar barnfamiljerna och då framför allt London. Här täcker man barnfamiljens behov av kort flygresa, barnvänliga aktiviteter och kul för hela familjen med Harry Potter som främsta lockelse.

Spartips för barnfamiljen

För barnfamiljen som vill spara en slant men som ändå vill resa i sommar är bästa tipset att resa i slutet av maj eller början av juni, samt under de två sista veckorna i augusti. Det är också bra att boka sin resa innan midsommar då priserna brukar skjuta i höjden då när svenskarna ledsnat på regnet.

– För de familjer som inte har skolbarn är det definitivt allra bäst att försöka undvika loven. När skolorna börjar igen i mitten av augusti går priserna ner, för att sedan stiga igen i september som blivit en trendig månad att resa i, säger Gustaf Johannisson, resebyråchef för Resia Göteborg.

*Mest populära resmålen

  1. Mallorca
  2. Kreta
  3. Rhodos

*Topp 3 är baserad på försäljning i butik och online med avresa 1 juni till 31 augusti.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 500 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg där vårt Servicecenter stöttar kundmötet med funktioner som marknad, teknisk utveckling, ekonomi, HR, IT och säljsupport. År 2016 omsatte vi 3,6 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30:00 CESTPressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum