Apollo

Hit reser svenskarna i höst

Dela

Apollo rapporterar om rekord på efterfrågan inför årets höstlov, med bara några få platser kvar sedan en längre tid tillbaka. För sol och bad är det framför allt två destinationer som sticker ut, medan storstadslistan överraskar. Det råder heller ingen tvekan om vem vi helst vill resa med – och vem vi inte vill resa med.

Aten med vy mot Akropolis.
Aten med vy mot Akropolis.

Redan tidigt i sommar började höstlovet fyllas på och i nu finns endast några ströplatser kvar. Hos Apollo sticker Kanarieöarna och Grekland ut som klara höstfavoriter.

– Grekland visar sig från sin bästa sida på hösten, med behagliga temperaturer och mycket färre turister. För familjer är destinationer som Kreta och Rhodos det ultimata valet för din höstsemester, särskilt om du längtar efter sol och bad. Fuerteventura är också ett säkert val, speciellt för de som önskar en aktiv semester , säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef Apollo.

I synnerhet sticker Fuerteventura ut där de som vill ha en aktiv semester hittar både Playitas Resort och La Pared. Apollo Sports flaggskepp Playitas Resort erbjuder bla padel, tennis, simning, golf, cykling och löpning. Playitas egen Kids Sports Academy för de små och ett brett utbud av grupplektioner har hotellet vuxit till att bli en stor favorit för familjer, par och soloresenärer året runt. 

Nya storstadsfavoriter

Hösten är också högsäsong för stadsresor. Listan över de mest populära städerna är fortsatt stabil med London, Rom och Barcelona i toppen, men i år kan Apollo också rapportera några spännande utmanare.

Efter två år av restriktioner är till exempel New York tillbaka med full kraft, och världsmetropolen har kommit ikapp både Paris och Prag i toppen av försäljningen. Den största överraskningen kommer dock från Grekland: Aten är staden med snabbast växande efterfrågan!

– Det är väldigt få som förknippar Grekland med långhelger, så det är kul att se Aten klättra rekordsnabbt. Här tillgodoses alla storstadsbehov man kan ha, särskilt för en vuxensemester; från gastronomi, shopping och nattliv till äventyrliga sevärdheter. Aten är verkligen en storstad i världklass som inte alla svenskar fått upp intresset för ännu så kul att se att det är på gång, säger Miller Kinge.

Vi kommer vilja resa med dessa

I en nyligen genomförd undersökning* utförd av Apollo sa 43 procent att de föredrog att åka på stadsresor med sin partner. 24 procent vill resa med vänner, medan 18 procent föredrar att ta med sina barn.

Våra föräldrar är däremot de vi minst vill ta med oss på en stadsresa. Bara 3,4 procent vill ha det, medan 9 procent vill resa ensamma. Spännande att se att det är så många som vill utforska en storstad på egen hand, snarare än att ha någon av sina föräldrar med sig.

– Till föräldrarnas försvar har soloresor blivit otroligt populära de senaste åren så jag antar att de kommer iväg ändå och får lite egentid på köpet, ler kommunikationschefen.

Topp 5 höstsemester

Topp 5 destinationer

Topp 5 storstäder

1. Spanien

1. Fuerteventura

1. London

2. Grekland

2. Kreta

2. Rom

3. Cypern

3. Gran Canaria

3. Barcelona

4. Egypten

4. Rhodos

4. New York

5. Emiraten och Dubai

5. Cypern

5. Paris

*Undersökningen genomfördes av Mantap Global AB på uppdrag av Apollo under 2022. Resultaten baseras på 4045 svar, drygt 1000 per land i Norge, Sverige, Danmark och Finland. 

Nyckelord

Bilder

Aten med vy mot Akropolis.
Aten med vy mot Akropolis.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum