Ving Sverige AB

Hit reser svenskarna i påsk

Dela

Kylan håller stora delar av Sverige i ett järngrepp och många väljer därför att fira påskhelgen i värmen, på sydligare breddgrader. Kanarieöarna och då främst Gran Canaria och Teneriffa är de resmål som flest svenskar väljer att resa till med Ving, under högtiden.

Maspalomas, Gran Canaria. Fotograf: Viktor Wedell, Ving

 

Efterfrågan på påskresor har varit stor och det finns idag endast ett fåtal ströplatser kvar. Men för dem som vill åka till någon storstad finns det fortsatt möjlighet att boka en resa.

Till våra sol-och badresmål är det mesta fullbokat. Vi kan erbjuda några ströplatser till Gran Canaria, Teneriffa och Mallorca men om man istället kan tänka sig att åka till en storstad är möjligheterna större. Meteorologerna spår 18 grader i Rom på långfredagen och 16 grader i Barcelona, så det kanske kan vara något, säger Anna Hagberg, tf. informationschef på Ving.

Eftersom påsken infaller tidigt i år är det främst till sommarvarma resmål som Kanarieöarna, Kap Verde och Egypten som allra flest bokat sin påskresa. Men även storstäder och resmålen runt Medelhavet lockar många med temperaturer som är betydligt behagligare än i Sverige.

Topp 5 – hit reser svenskarna för sol och bad över påsk (Vings bokningsstatistik)
1. Gran Canaria
2. Teneriffa
3. Kap Verde
4. Cypern
5. Egypten

Topp 5 – storstäder dit svenskarna reser över påsk (Vings bokningsstatistik)
1. London
2. Dubai
3. New York
4. Rom
5. Paris 

För ytterligare information eller högupplösta bilder, kontakta: Anna Hagberg, tf. informationschef Ving, tel 0709-513158, anna.hagberg@ving.se

Kontakter

Bilder

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB och har cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum