Resia AB

Hit reser svenskarna just nu– stora ökningar på topplistorna

Dela

Vi är mitt uppe i sommaren och för många svenskar är det här semesterns allra första lediga dag. Då sommarvädret i år inte riktigt går att jämföra med sommaren 2018 bokas det en hel del resor just nu och det är flera spännande resmål som syns på topplistorna – såväl långväga som platser i Europa. För resor med avresa under vecka 28 syns ökningar till bland annat Krakow (+136 %), Denpasar (+104 %) och New York (+81 %).

- Med förra årets varma sommar färskt i minnet såg vi i början av året en fördröjning av bokningarna. Svenskarna ville avvakta och se hur sommaren hemma skulle se ut. Under juni månad har dock bokningarna kommit igång – och det rejält. Vi ser just nu ökningar på i stort sett alla segment. En trend vi kan se är att man i år bokar sista minuten-resor i högre grad än förra året. Detta för att inte riskera att åka iväg när det är varmare i Sverige än i till exempel Spanien. Det har dock resulterat i att sista minuten-resorna ökat rejält i pris jämfört med hur det såg ut inför midsommar då man kunde hitta en flygstol för 299 kronor, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Palma de Mallorca vinner stort över storasyster Barcelona - +96 % vs -41 %

London är en svårslagen favorit – året runt. Här finns allt och lite till för hela resesällskapet. Under vecka 28 ökar bokningarna hit med +10 %. Trots att många storstäder ökar är det flera typiska badresmål som kommer starkt - Malaga ökar med +27 %, Alicante + 16 % och Palma de Mallorca +96 %. Favoriten Barcelona backar dock under den här veckan med - 41 %. Prisvärda städer som Prag och Krakow ökar med +39 % respektive +136 %, vilket är en trend som synts under hela försommaren. Långväga resmål som Denpasar (Bali), New York och Miami lockar svenskar som vill ta sig utanför Europas gränser. Bali ökar med hela +104 % och den ökningen visar att svenskarna nu har upptäckt att bästa perioden, vädermässigt, att besöka Bali är under våra sommarmånader.

Kreta bjuder på ökningar till såväl Chania som Heraklion

Den grekiska ön Kreta har länge varit svenskarnas favorit, men i år har bokningarna ökat ytterligare och framför allt då under sommarmånaderna. På chartertopplistan över mest bokade charterresmål med avresa under vecka 28 hamnar Chania (Kreta) på första plats med en ökning på +4 %. Därmed puttar de ner Rhodos och Palma de Mallorca som toppade listan vid samma tidpunkt förra året. På sjunde plats syns Heraklion (Kreta) som klättrat från plats 17 med en ökning på hela +216 %. Andra charterresmål som ökar under vecka 28 är Antalya (+32%), Preveza (Parga och Lefkas, +92 %) och Side (+22%). Split, Larnaca och Kos backar något, liksom Palma de Mallorca som har ett tapp på hela -46 %. De har ju dock en ökning på +96 % bland de som reser reguljärt så Mallis är fortfarande en favorit, man har bara ändrat sättet att transportera sig hit på.

Stora ökningar till Las Palmas bland sista minuten-resenärer

Högst i topp på topplistan över sista minuten-resor syns Rhodos stad som dessutom ökat med +29 % jämfört med samma period förra året. Störst ökning står dock Las Palmas för (Gran Canaria) som ökat med hela +350 %. Svenskarna som tidigare mest rest till Kanarieöarna under våra kallare månader har nu fått en förkärlek för att besöka öarna även under våra sommarmånader. Här finns förutom ett bra klimat även en massa aktiviteter som vi svenskar uppskattar. Att boka sista minuten-resor till storstäder i Europa är en annan trend som syns tydligt i sommar. Prag, Krakow och Amsterdam klättrar alla in på topp 10 med stora ökningar.

Mest bokade resmål med reguljärflyg, avresa under vecka 28 

 1. London (1)
 2. Malaga (4)
 3. Alicante (6)
 4. Prag (8)
 5. Krakow (ny!)                
 6. Denpasar (ny!)
 7. New York (ny!)
 8. Palma de Mallorca (ny!)
 9. Barcelona (2)
 10. Miami (ny!)

Mest bokade charterdestinationer med avresa under vecka 28 

 1. Chania (3)
 2. Rhodos stad (1)
 3. Split (4)
 4. Palma de Mallorca (2)
 5. Antalya (6)
 6. Larnaca (5)
 7. Heraklion (ny!)                        
 8. Kos stad (7)
 9. Las Palmas (ny!)
 10. Skiathos (9)

 

Mest bokade sista minuten-resor med avresa under vecka 28 2019

 1. Rhodos stad (1)
 2. Palma de Mallorca (2)
 3. Chania (3)
 4. Split (4)
 5. Larnaca (7)
 6. Las Palmas (ny!)
 7. Prag (ny!)
 8. Antalya (6)
 9. Krakow (ny!)
 10. Amsterdam (ny!)

- Listorna avser bokningar som gjorts hos Resia (både i butik och online) under 2019 med avresa 8 – 14 juli. Inom parentes syns förra årets placering vid samma tidpunkt.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Ansvarar för kommunikationen inom Resia Semester. Kontakta mig för frågor gällande semesterresor för privatpersoner.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Hit reser svenskarna i jul30.9.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Allt fler svenskar väljer att fly julstressen och firar istället jul tillsammans med nära och kära på en solig strand, ett böljande hav eller en gnistrande alptopp. Med tanke på hur få semesterdagar man behöver offra för en riktigt lång ledighet i år har man alla möjligheter i världen att ta en välförtjänt paus från alla måsten. Långväga resmål ökar stort och julens hetaste storstad koras. Hit reser svenskarna i jul.

Spännande nykomlingar bland svenskarnas vinterfavoriter3.9.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Augusti är förbi och med den även sommarvärmen. Många svenskar längtar tillbaka till värmen och ser därför till att solsäkra vinterns semester redan nu. Bland vinterns resmål syns ökningar till bland annat Bangkok (+16 %), Sydney (+12 %) och Denpasar (+58 %). Bland charterresmålen är det störst ökningar till spännande resmål utanför topp tio som bland annat Goa (+200 %) och Banjul (+10 %). Även Larnaca ökar i popularitet bland svenskarna (+39 %).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum