Resia AB

Hit reser svenskarna just nu– stora ökningar på topplistorna

Dela

Vi är mitt uppe i sommaren och för många svenskar är det här semesterns allra första lediga dag. Då sommarvädret i år inte riktigt går att jämföra med sommaren 2018 bokas det en hel del resor just nu och det är flera spännande resmål som syns på topplistorna – såväl långväga som platser i Europa. För resor med avresa under vecka 28 syns ökningar till bland annat Krakow (+136 %), Denpasar (+104 %) och New York (+81 %).

- Med förra årets varma sommar färskt i minnet såg vi i början av året en fördröjning av bokningarna. Svenskarna ville avvakta och se hur sommaren hemma skulle se ut. Under juni månad har dock bokningarna kommit igång – och det rejält. Vi ser just nu ökningar på i stort sett alla segment. En trend vi kan se är att man i år bokar sista minuten-resor i högre grad än förra året. Detta för att inte riskera att åka iväg när det är varmare i Sverige än i till exempel Spanien. Det har dock resulterat i att sista minuten-resorna ökat rejält i pris jämfört med hur det såg ut inför midsommar då man kunde hitta en flygstol för 299 kronor, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Palma de Mallorca vinner stort över storasyster Barcelona - +96 % vs -41 %

London är en svårslagen favorit – året runt. Här finns allt och lite till för hela resesällskapet. Under vecka 28 ökar bokningarna hit med +10 %. Trots att många storstäder ökar är det flera typiska badresmål som kommer starkt - Malaga ökar med +27 %, Alicante + 16 % och Palma de Mallorca +96 %. Favoriten Barcelona backar dock under den här veckan med - 41 %. Prisvärda städer som Prag och Krakow ökar med +39 % respektive +136 %, vilket är en trend som synts under hela försommaren. Långväga resmål som Denpasar (Bali), New York och Miami lockar svenskar som vill ta sig utanför Europas gränser. Bali ökar med hela +104 % och den ökningen visar att svenskarna nu har upptäckt att bästa perioden, vädermässigt, att besöka Bali är under våra sommarmånader.

Kreta bjuder på ökningar till såväl Chania som Heraklion

Den grekiska ön Kreta har länge varit svenskarnas favorit, men i år har bokningarna ökat ytterligare och framför allt då under sommarmånaderna. På chartertopplistan över mest bokade charterresmål med avresa under vecka 28 hamnar Chania (Kreta) på första plats med en ökning på +4 %. Därmed puttar de ner Rhodos och Palma de Mallorca som toppade listan vid samma tidpunkt förra året. På sjunde plats syns Heraklion (Kreta) som klättrat från plats 17 med en ökning på hela +216 %. Andra charterresmål som ökar under vecka 28 är Antalya (+32%), Preveza (Parga och Lefkas, +92 %) och Side (+22%). Split, Larnaca och Kos backar något, liksom Palma de Mallorca som har ett tapp på hela -46 %. De har ju dock en ökning på +96 % bland de som reser reguljärt så Mallis är fortfarande en favorit, man har bara ändrat sättet att transportera sig hit på.

Stora ökningar till Las Palmas bland sista minuten-resenärer

Högst i topp på topplistan över sista minuten-resor syns Rhodos stad som dessutom ökat med +29 % jämfört med samma period förra året. Störst ökning står dock Las Palmas för (Gran Canaria) som ökat med hela +350 %. Svenskarna som tidigare mest rest till Kanarieöarna under våra kallare månader har nu fått en förkärlek för att besöka öarna även under våra sommarmånader. Här finns förutom ett bra klimat även en massa aktiviteter som vi svenskar uppskattar. Att boka sista minuten-resor till storstäder i Europa är en annan trend som syns tydligt i sommar. Prag, Krakow och Amsterdam klättrar alla in på topp 10 med stora ökningar.

Mest bokade resmål med reguljärflyg, avresa under vecka 28 

 1. London (1)
 2. Malaga (4)
 3. Alicante (6)
 4. Prag (8)
 5. Krakow (ny!)                
 6. Denpasar (ny!)
 7. New York (ny!)
 8. Palma de Mallorca (ny!)
 9. Barcelona (2)
 10. Miami (ny!)

Mest bokade charterdestinationer med avresa under vecka 28 

 1. Chania (3)
 2. Rhodos stad (1)
 3. Split (4)
 4. Palma de Mallorca (2)
 5. Antalya (6)
 6. Larnaca (5)
 7. Heraklion (ny!)                        
 8. Kos stad (7)
 9. Las Palmas (ny!)
 10. Skiathos (9)

 

Mest bokade sista minuten-resor med avresa under vecka 28 2019

 1. Rhodos stad (1)
 2. Palma de Mallorca (2)
 3. Chania (3)
 4. Split (4)
 5. Larnaca (7)
 6. Las Palmas (ny!)
 7. Prag (ny!)
 8. Antalya (6)
 9. Krakow (ny!)
 10. Amsterdam (ny!)

- Listorna avser bokningar som gjorts hos Resia (både i butik och online) under 2019 med avresa 8 – 14 juli. Inom parentes syns förra årets placering vid samma tidpunkt.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Ansvarar för kommunikationen inom Resia Semester. Kontakta mig för frågor gällande semesterresor för privatpersoner.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Lissabon populär weekendstad bland svenskarna i sommar22.7.2019 06:40:00 CESTPressmeddelande

Svenskarnas semesterbokningar fortsätter att trilla in och weekendresmål som Lissabon, Prag och Krakow klättrar snabbt på listorna. Att semestra i en storstad i sommar är mer populärt än någonsin. Många nöjer sig med några dagar av storstadspuls och historia medan andra kombinerar storstad med strandhäng och äventyr. Bokningsläget till Lissabon ligger just nu på +75 % jämfört med samma period förra året och intresset för staden fortsätter att öka.

Bali, Albanien och Krakow lockar många svenskar15.7.2019 06:45:00 CESTPressmeddelande

Vi är mitt uppe i högsommaren och vädret bjuder på en härlig mix av sol, vind och regn. Svenskarnas sug efter resor är stort och några av resmålen som toppar listorna just nu är bland annat Bali, Krakow och Albanien. En trend som märks tydligt i sommar är att svenskarna bokar sista minuten-resor i högre utsträckning då många fortfarande inväntar en repris på förra årets hetta här hemma och inte vill boka upp sig för lång tid innan.

Resia Travel Group erbjuder sommarens hetaste tåglinje27.6.2019 12:25:08 CESTPressmeddelande

Årets mest uppmärksammade transportsätt är definitivt tåget. Flygskammen ersattes med smygflygandet och har nu gått över i något som många kallar tågskryt. Skryt eller inte – tåg är ett fantastiskt transportmedel och för att matcha kundernas efterfrågan satsar nu Resia Travel Group på ett samarbete med North of England City Experience där man på ett enkelt och hållbart sätt kan upptäcka Englands norra delar.

Svenska damernas framgångar i VM lockar svenskar till Frankrike26.6.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Svenska damlandslaget stod för en fantastisk prestation i måndags kväll och är nu klara för kvartsfinal mot Tyskland på lördag. Intresset för damlandslaget har exploderat och i media och sociala medier kan man se hur mer eller mindre kända svenskar visar sitt stöd. Det är inte bara hemifrån som man visar sitt stöd – flygbokningarna till Paris har ökat med hela + 42 % sedan matchen mot USA förra torsdagen.

Hälften av skåningarna har inget behov av att vara bortkopplade på semestern20.6.2019 10:32:27 CESTPressmeddelande

Många skåningar har en nära relation med sin mobil och ökad skärmtid kryper allt längre ner i åldrarna. Frågan är hur mycket tid skåningarna egentligen lägger på sina skärmar? Använder man sina telefoner, ipads och laptops mer eller mindre under semestern jämfört med i vardagen? I en SIFO-undersökning som gjorts på uppdrag av Resia överraskade skåningarnas svar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum