Ticket

Hit reser svenskarna på Valborg

Dela

Med en ledig dag mitt i veckan passar många svenskar på att ta ut semesterdagar och resa utomlands. Förra året var det storstadsdestinationer i Europa som gällde, men i år är det snarare sol och bad som gäller under Valborgshelgen. Mest populära resmålet är Mallorca, medan Cypern och Alanya ökar kraftigast, enligt Tickets bokningsstatistik.

- Mallorca har såhär års behaglig svensk sommarvärme. Havstemperaturen har än så länge inte hunnit stiga så mycket, men för de mindre badsugna är Mallorca, med alla sina möjligheter till utflykter och aktiviteter, ett perfekt allsidigt resmål, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Årets stora raket under Valborg är Cypern, dit bokningarna ökar med 65 procent. Med sitt läge relativt långt söderut i Medelhavet är prognosen högsommarvärme, vilket lockar många svenska resenärer efter en lång och kall vinter. Förmånliga priser ger en extra skjuts åt bokningarna.

- En något lägre efterfrågan på utlandsresor än i fjol leder till att priset pressas ner. Just nu är priserna på utlandsresor mycket förmånliga, och det går verkligen att göra fynd. Till Cypern går det att hitta resor för runt tvåtusenlappen, säger Katarina Daniels.

Många svenskar drömmer om att möta våren på en uteservering i Europa, och bland storstäderna är Paris det mest bokade resmålet. Paris är en ljuvlig stad under våren, och lockar med sina många charmiga arrondissements. Budapest, strax utanför topplistan, är dock den storstaden som ökar mest – resebokningarna fördubblas jämfört med i fjol. Inte för lång resa, i kombination med spännande sevärdheter – inte minst stadens gamla vackra badanläggningar – lockar fler och fler upplevelsesugna svenskar.

- Budapest är en fantastiskt spännande storstad, som fler och fler upptäcker. En vacker stad, som delas i två sidor av floden Donau. Dessutom är det ett riktigt billigt resmål, med ett stort utbud av trevliga kaféer och restauranger, säger Katarina Daniels.

Mest populära resmål i Valborg

  1. Mallorca (3)
  2. Paris (2)
  3. Cypern (ny)                  
  4. Alanya                            (ny)
  5. Bangkok (ny)
  6. Kreta (6)
  7. Amsterdam (1)
  8. London (5)
  9. Prag (4)
  10. Rhodos (9)

 

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade tom 25 april 2019 med avresa mellan den 26 – 30 april 2019

 

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Minskade resor till Hong Kong på grund av demonstrationer – andra asiatiska storstäder ökar19.9.2019 09:13:48 CESTPressmeddelande

Hong Kong, en av Asiens främsta och mest spännande storstäder, har under de senaste åren lockat fler och fler svenska resenärer. De demonstrationer och protester mot ett ökande kinesiskt inflytande, som ökade i intensitet från och med juni i år, har dock fått konsekvenser för resebokningarna till Hong Kong som minskat med drygt 25 procent, enligt färsk statistik från Ticket.

Ökande weekendresor i höst – älskade klassiker hetast10.9.2019 07:35:00 CESTPressmeddelande

Hösten är en intensiv period för weekendresor. Många svenskar söker sig gärna iväg för några dagars utlandssemester, och weekendresor ökar med 7,5 procent. Sol och bad lockar inte lika mycket som under sommaren – istället är det energigivande storstäder som svenska resenärer helst besöker. De mest populära resmålen är främst älskade klassiker som Paris och London, men det är den nygamla favoriten Amsterdam som både intar topplaceringen samt står för årets raketökning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum