Apollo

Hit reser svenskarna sommaren 2022

Dela
Svenska folket firade in våren under april med att slå rekord i bokade resor hos Apollo. I samband med påsken tog bokningen rejäl fart och och sedan dess har varje vecka skapat nya rekord. Ett land är solklar favorit i sommar och en favorit är klassisk – dessutom är grekiska öluffningen tillbaka! Vi väljer också fortsatt gärna en aktiv semester.
Sivota, Epiruskusten Grekland
Sivota, Epiruskusten Grekland

Rekordmånga bokade sin sommarresa under april, antalet bokade resor ökade med 37 procent sett mot mars månad. Under maj fortsätter bokningstakten att öka och ligger fortsatt en bit över 2019 års nivå. Vi kan nu säkert säga att bokningen av resor ligger över nivån före pandemin!

- Det råder inget tvivel om att reslusten är tillbaka hos svenskarna, under april var det framför allt resor till solsäkra Medelhavet som bokades. Vill du vara säker på att komma iväg till det resmål du tänkt dig är det verkligen dags att boka nu uppmanar Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo.

Grekland populäraste resmålet
Flest bokade resor i sommar går till Grekland, där är favoriterna klassikerna Kreta och Rhodos följt av regionen Epirus på det grekiska fastlandet. Även Cypern, Kroatien och mindre grekiska öar är populära resmål och öluffning i form av kombinationsresor gör comeback.

- Trygga resor är fortsatt viktigt för resenärerna och vi ser många fler som uppskattar paketresor än tidigare. I år vill man åka tillbaka till en kär gammal favorit eller en klassiker. Man vill också göra den där extra utflykten och möjligheten att uppleva två resmål i en semester i form av kombinationsresor i grekiska övärlden är väldigt populärt, säger Sandra Miller Kinge och fortsätter.

- Det finns även en ökande efterfrågan på kombinationsresor i Kroatien eller att kryssa i den fina skärgården.

Mest semester för pengarna får du här

Att upptäcka nytt och få lite nya impulser har också satt Albanien tillbaka på kartan, nu är Albanien tillbaka som ett populärt resmål.

- Albanien uppfattas av många som ett Grekland innan turismen blev en industri, det är också ett prisvärt alternativ där du får mycket semester för pengarna, säger Sandra Miller Kinge.

En aktiv semester fortsatt bland det mest populära

Trenden att vara aktiv även på semestern håller i sig och Apollos sportprodukter ligger högt på listan när vi väljer våra upplevelser. Det som är mest intressant bland eventresorna är träningsresor med variation i schemat innehållande allt från yoga till crossfit, cykel och simning. 

- Vi är så glada att en aktiv semester fortfarande är något våra gäster gärna väljer. Vi har ökat utbudet av skräddarsydda träningsresor till sommaren då efterfrågan är mycket hög. Att ha möjlighet att träna med andra med samma träningsintressen på semestern är väldigt populärt konstaterar Sandra Miller Kinge. 

De mest populära sporthotellen i Apollos utbud är hotellen i Playitasgruppen och Playitas Resort är fortsatt nummer ett både på sommaren och vintern. 

Topp 5

 1. Kreta
 2. Rhodos
 3. Epirus
 4. Cypern
 5. Kroatien

Topp 5 cityresor

 1. Barcelona
 2. Rom
 3. London
 4. Paris
 5. Nice

Topp 5 sporthotell

 1. Playitas Resort, Fuerteventura
 2. Levante - powered by Playitas, Rhodos
 3. Porto Myrina - powered by Playitas, Limnos
 4. Sivota Retreat - powered by Playitas, Sivota (Epirus, Grekland)
 5. Aqua Vista - powered by Playitas, Hurghada

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sivota, Epiruskusten Grekland
Sivota, Epiruskusten Grekland
Ladda ned bild
Kreta
Kreta
Ladda ned bild
Sommaren 2022 reser svenska folket till Medelhavet
Sommaren 2022 reser svenska folket till Medelhavet
Ladda ned bild
Pefkos på Rhodos
Pefkos på Rhodos
Ladda ned bild
Kanali, Grekland
Kanali, Grekland
Ladda ned bild

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt är fullvärdiga medlemar i DER Touristik Foundation. Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum