Ticket

Hit reser vi under årets mest svenska högtid

Dela

Trött på sill, nubbe och små grodorna runt stången? Att resa iväg över midsommarhelgen är populärt, och allra helst reser vi till soliga resmål i södra Europa. Mallorca lockar flest svenskar som föredrar att fira midsommar utomlands, följt av Kreta och Split. Detta visar färsk statistik från Ticket.

- Midsommar är förmodligen vår mest svenska högtid och den helgen då många har etablerade traditioner kring firandet. Men fler och fler svenskar struntar i dans runt midsommarstången och väljer istället att spendera midsommarhelgen utomlands, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Totalt ökar resandet över midsommarhelgen 10 procent jämfört med midsommar förra året – och ökningen sker från redan mycket höga nivåer. Mallorca är ett av svenska resenärers mest populära resmål, så även under midsommarhelgen. På grund av hotellbrist som lett till prisökningar på den populära ön minskar visserligen resandet till Mallorca med drygt 12 procent jämfört med samma period i fjol, men ön behåller trots detta topplaceringen med råge. Inför sommarresorna 2018 har den grekiska övärlden istället fått ett rejält uppsving, och detta gäller även under midsommar då Kreta ökar resebokningarna med 11 procent och hamnar på plats två över mest bokade resmål. De riktiga raketerna är dock Split, Bangkok och Antalya, som ökar med 29,2 procent, 58,9 procent respektive 104,1 procent.

- Kroatien har etablerat sig som ett av svenska resenärers mest populära semesterländer. Split är både en fantastiskt vacker stad och ett perfekt utgångsläge för att utforska den vackra skärgården i södra Kroatien. Thailand har sedan länge varit ett älskat resmål under vinterhalvåret, men nytt för i år är den kraftiga ökningen av resebokningar även under sommarhalvåret, säger Katarina Daniels.

Turkiets återhämtning på semesterkartan syns även under midsommar. I fjol låg populära Antalyakusten, med resmål som Alanya, Side och Belek, på plats 13 men klättrar i år hela åtta placeringar. Moskva står dock för den största ökningen, från fjolårets plats 32 till plats 11. Detta förklaras dock av fotbolls-VM, som spelas mellan den 14 juni och 15 juli och lockar många svenskar till Ryssland i sommar.


Mest populära resmål under midsommar 2018

  1. Mallorca (1)
  2. Kreta (2)
  3. Split (4)
  4. Bangkok (7)
  5. Antalya (ny)
  6. Malaga (3)
  7. Paris (ny)
  8. New York (8)
  9. Cypern (ny)                  
  10. London (6)                   

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 10 juni 2018 med avresa mellan den 16 - 21 juni 2018

 

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 7 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Tickets stora trendrapport Ticket Collection: Spanien ohotad etta i vinter – men långresor ökar mest18.10.2018 11:08Pressmeddelande

De senaste årens stora sug efter utlandsresor fick sig en törn sommaren 2018. Många svenskar är mätta på sol och bad och den minskade efterfrågan håller i sig även för vinterns resor, som minskar antalet bokningar med 14,5 procent. Däremot vill man fortfarande ha miljöombyte och upplevelser – upplevelserika långresor går mot strömmen och ökar bokningarna. Spanien är fortsatt etta över mest bokade semesterländer, men Thailand knappar in allt mer. Dessutom uppger fler svenskar än i fjol att de planerar en utlandsresa i vinter. Detta visar Tickets stora trendrapport Ticket Collection om vinterns resor.

Höstlovets charterraketer – Madeira, Antalya, Hurghada och Dubai11.10.2018 10:20Pressmeddelande

Höstlovet vecka 44 är en av de mest reseintensiva veckorna under hela året, eftersom det till skillnad från till exempel sportlovet inträffar samtidigt för alla skolor i hela landet. Sommarens semester känns avlägsen och många barnfamiljer vill fly höstmörkret med en veckas sol- och badsemester. Helst spenderar svenskarna höstlovet på Gran Canaria, Teneriffa eller Cypern – men det är Antalya, Hurghada, Dubai och Madeira som är årets hetaste uppstickare, enligt färsk bokningsstatistik från Ticket.

Julens resmålsraketer: Gambia, San Francisco och Orlando4.10.2018 07:40Pressmeddelande

Under julledigheten passar många svenskar på att resa utomlands, både för att få sol och värme, uppleva en annan kultur och för att slippa julstressen på hemmaplan. Årets jul är dessutom mycket fördelaktig för alla arbetstagare, vilket ger möjlighet till utlandsresor utan att behöva ta ut många semesterdagar. De hetaste uppstickarna inför årets jul är Gambia, Orlando, San Francisco och Singapore. Detta visar färsk bokningsstatistik från Ticket.

Minskat resande – men dessa restyper går mot trenden2.10.2018 10:15Pressmeddelande

Svenska resenärers utlandsresande har ökat stadigt under flera år, med många nya reserekord som följd. Sommaren 2018 bröts denna trend och semesterresor utomlands minskade – till stor del som en konsekvens av den varma sommaren med höga temperaturer under lång tid. En restyp går dock mot trenden och ökar bland svenska resenärer: upplevelsebaserade resor som exempelvis rundresor, vandringsresor eller safari.

Ticket tipsar: Ett annat London – bortom Piccadilly Circus28.9.2018 15:40Pressmeddelande

London är en av svenska resenärers favoritstäder och toppar med råge listan över höstens mest populära weekendresmål. Många som besöker London tillbringar merparten av semestern i stadskärnan runt Oxford Street, West End, Piccadilly Circus och Covent Garden – men London bjuder på så mycket mer än dessa klassiska, och ofta överfulla, turiststråk. Våga gå utanför de upptrampade stigarna för en ny Londonupplevelse.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum