Göteborg & Co AB

Hitta ut– ett nytt sätt att upptäcka Göteborgs Skärgård

Dela

Nu kan du utforska nya spännande platser på öarna i Göteborgs skärgård samtidigt som du motionerar, letar checkpoints och har chansen att vinna priser. För första gången inkluderas Göteborgs vackra skärgård i Hitta ut och blir en helt ny aktivitet för både ö-bor, skola och besökare.

Hönö, Göteborgs skärgård. Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co
Hönö, Göteborgs skärgård. Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Hitta ut, som är en satsning samordnad av Svenska Orienteringsförbundet, är en enklare form av orientering där alla kan delta utifrån sina förutsättningar, dygnet runt, ensam eller med familjen. Hitta ut har tusentals användare på många orter i Sverige och har funnits i Göteborg sedan många år. Nu kommer 59 checkpoints att placeras ut på öarna Björkö, Hönö, Öckerö, Brännö, Styrsö, Donsö och Vrångö. Elsi-Brith Jodal, 78 år är en av eldsjälarna bakom satsningen.

 – Att fler nu får chansen att testa på friluftsliv och orientering är helt fantastiskt. Att umgås utomhus är ju dessutom mer corona-säkert vilket passar bra detta år. Göteborgs skärgård har innan varit en blind fläck på orienteringskartan men tack vare detta projekt blir det nu tillgängligt för fler, säger Elsi-Brith Jodal, som själv är aktiv inom orienteringssporten.

Deltagandet sker via en fysisk karta eller via appen Hitta ut, som är gratis att ladda ner. Kartan kan hämtas på bland annat turistbyrån i Göteborg, Infopoints i skärgården och Öckerö kommunhus, eller via hemsidan hittaut.nu. Vid varje checkpoint finns en kod som man kan registrera på sitt konto, med chans att vinna fina priser.

 – Du kan välja att promenera eller springa! Det är ett roligt sätt för hela familjen att aktivera sig, som vi tror att både långväga besökare och göteborgare kommer att uppskatta. Att det är en aktivitet som både går att göra via en app och en tryckt karta gör det också intressant och tillgängligt för fler målgrupper. Kartan kommer dessutom finnas på engelska, säger Annelie Karlsson chef för Besöksservice på Göteborg & Co.

Några checkpoints är lätta (gröna) och går att nå för de med funktionsvariation eller om man går med barnvagn. De röda, blå och svarta blir successivt mer utmanande.

Hitta ut Göteborgs Skärgård är ett samarbete mellan Göteborg-Majorna Orienteringsklubb, Göteborg & Co, Öckerö Kommun samt företag på skärgårdsöarna genom Samverkansgruppen Göteborgs Skärgård. Perioden då 59 checkpoints är aktiva är 1 juni till 31 december 2021. 

Syftet är att få medborgare, skola, företag och besökare att upptäcka nya platser på öarna i Göteborgs skärgård. Hitta ut finns även som friskvårdsprojekt för företag och skolor.  

Lär mer på www.hittaut.nu 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hönö, Göteborgs skärgård. Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co
Hönö, Göteborgs skärgård. Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co
Ladda ned bild
Hitta Ut karta + app Foto: Svenska Orienteringsförbundet
Hitta Ut karta + app Foto: Svenska Orienteringsförbundet
Ladda ned bild
Vrångö Göteborgs skärgård. Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co
Vrångö Göteborgs skärgård. Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co
Ladda ned bild

Länkar

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Imorgon öppnar bokningen för Göteborgs Kulturkalas9.8.2021 12:04:33 CEST | Pressmeddelande

Imorgon tisdag, den 10 augusti klockan 10 öppnar bokningen av årets programpunkter på Göteborgs Kulturkalas, 20–22 augusti. Säkra dig en plats på just din favoritprogrampunkt. Missa inte årets nyhet Kulturpresenten, utomhusbion på Götaplatsen, teaterföreställning, barn- och ungdomsaktiviteter i Kviberg och allt annat som händer på 70 platser i hela Göteborg. Kolla in programmet och boka en plats på goteborgskulturkalas.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum