Åre 2019

HJÄLTAR BAKOM KULISSERNA

Dela

Vind och snöyra, frågvisa gäster och busiga medarbetare, hur är det att vara volontär på Audi FIS World Cup Finals här i Åre? Vi har frågat några av våra fantastiska volontärer som hjälper till att möjliggöra detta hejdundrande arrangemang!

Jochen Reisser, 51 år från Tyskland

Vad är din uppgift?
Tidtagning

Hur är det att vara volontär?
Roligt, det är en härlig atmosfär och det är spännande att ser hur eventet är arrangerat här. Jag jobbar som skidtränare hemma i Tyskland och tycker det är utvecklande att se hur folk jobbar här.

Varför ville du vara volontär?
Jag har varit volontär på liknande event tidigare men aldrig varit i norra Europa så jag tänkte det nu var dags! Det är väldigt vackert och annorlunda landskap här, och man träffar många trevliga människor från hela världen.

Vad ser du fram emot under veckan?
Att få uppleva Åre och träffa alla härliga människor!

Karolin Edlund, 29 år från Jönköping

Vad är din uppgift?
Min uppgift är att hasa bort snö från tävlingsbacken. Vi har varit igång sedan kl 06.00 fram till lunch, nu har vi en längre rast på några timmar innan vi ska ut och hasa ett tag till.

Hur är det att vara volontär?
Kul! Det är bra uppstyrt och spännande att se eventet på nära håll från ett annat perspektiv.

Varför ville du vara volontär?
Jag är ursprungligen från Åre och tyckte det hade varit kul att åka tillbaka och hjälpa till och som tidigare nämnt att vara en del av eventet.

Vad ser du fram emot under veckan?
Jag ser fram emot tävlingarna, det ska bli kul att jobba nära alla åkarna och vara där det händer.

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum