Trafikverket

Hjortdjuren vid Gualöv får en tryggare miljö

Dela

I varje projekt, stort som smått, tar Trafikverket hänsyn till djurens bästa. Viltstängsel och anpassning av vägporten vid Gualöv intill E22 är ett utmärkt exempel på detta.

Väg 1670 Östra Ljungbyvägen, som går under E22 vid Gualöv, stängs av för all trafik mellan 3 april och 15 maj 2018. Viltstängsel ska sättas upp och vägporten ska anpassas så att djuren får en säkrare passage när de rör sig i landskapet.

Det här är en liten del av det omfattande arbete som Trafikverket gör för att skydda djuren och värna om den gröna infrastrukturen.

- Våra åtgärder har en stor påverkan på den biologiska mångfalden i hela landet. Varenda liten insats bidrar. Det blir en win-win-situation för djuren och oss själva, säger Anders Sjölund, senior sakkunnig på Trafikverket.

I området kring Gualöv rör sig mycket hjortdjur. De har ett behov att förflytta sig mellan vinter- och sommarbeten och mellan områden för näringssök, nattvila och fortplantning. Vattendrag, höjdryggar eller skogsbryn är platser i djurens närmiljö dit de ofta söker sig.

Så det är både för djurens bästa och för att förbättra trafiksäkerheten som Trafikverket nu viltanpassar vid Gualöv.

- Enbart viltstängsel räcker inte, stora djur behöver passagemöjligheter också. I våra riktlinjer finns att vi ska beakta viltfrågan i varje projekt så det är helt naturligt för oss på Trafikverket att ta tillfället i akt att göra det bättre för djuren, säger Anders Sjölund.

Åtgärderna vid väg 1670 Östra Ljungbyvägen innebär att trafiken kommer att ledas om.

Det ingår som en del av det större projektet vid E22.

Läs mer: www.trafikverket.se/E22_gualov

Nyckelord

Kontakter

Kontaktuppgifter:

Carina Linderoth, projektledare. 010-123 43 71

Trafikverkets pressjour 0771-31 15 00.

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum