Järfälla Kommun

H.K.H. Kronprinsessan Victoria besöker Viksjöskolan i Järfälla

Dela

Den 25 januari gör H.K.H. Kronprinsessan Victoria ett officiellt besök på Viksjöskolan i Järfälla för att ta del av skolans freds- och demokratiarbete under den pågående Fredsveckan.

Kronprinsessan kommer att närvara under Emerich Roths föreläsning och skolbesök. Efter föreläsningen kommer Emerich Roth att samtala med Kronprinsessan Victoria och tillsammans med Viksjöskolans elevambassadörer titta på den utställning som eleverna har skapat.

– Samarbetet med Emerich Roth och H.K.H. Kronprinsessan Victorias besök är av stor betydelse för Viksjöskolan och vi ser fram emot en stämningsfull förmiddag tillsammans. Det är fantastiskt att vi får möjlighet att lyfta fram vårt freds- och demokratiarbete under Fredsveckan, säger Viksjöskolans rektor Johan Nyström Hjertvinge.

Emerich Roth, 91 år, är överlevande från Förintelsen och har blivit utnämnd till Viksjöskolans fredsprofil. De senaste 20 åren har han föreläst på Sveriges skolor för att motverka hat, våld och främlingsfientlighet. Emerich Roth har valt att göra sitt enda skolbesök under våren på Viksjöskolan och kommer under måndagen den 25 januari att föreläsa om dagens situation och svara på elevernas frågor. Fredsveckan arrangeras av Viksjöskolan i anslutning till Förintelsens minnesdag den 27 januari med Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA).

Mer information

Charlotta Granath, SO-lärare och förstelärare i demokratifrågor, Viksjöskolan i Järfälla kommun, charlotta.granath@jarfalla.se, 070-002 52 49

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Pulshöjande aktiviteter ger bättre betyg visar forskning i Järfälla29.11.2018 07:01Pressmeddelande

Kan ett kort och intensivt träningspass före lektion leda till bättre resultat? Ja, absolut! Eleverna i forskningsprojektet ”Rörelse för bättre hälsa och inlärning” har i genomsnitt höjt sina betyg i svenska och engelska och mår dessutom mycket bättre. Fler skolor i Järfälla är nu på väg att testa konceptet och Izabela Seger, lektor och idrottslärare på Björkebyskolan är inbjuden att föreläsa runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum