Håll Sverige Rent

H.K.H. Kronprinsessan Victoria inviger Håll Sverige Rent-dagen

Dela

Kronprinsessan Victoria invigningstalar på Håll Sverige Rent-dagen lördagen den 15 september kl. 16.00. Dagen arrangeras för att få stopp på nedskräpningen och lanseras med en stor fest i Kungsträdgården i Stockholm. Håll Sverige Rent-dagen är en del av det internationella initiativet World Cleanup Day.

Foto: Raphael Stecksén, Kungahuset.se
Foto: Raphael Stecksén, Kungahuset.se

– Vi är mycket glada att Kronprinsessan Victoria invigningstalar på Håll Sverige Rent-dagen. Det betyder mycket för oss och för alla tusentals skräphjältar som plockar skräp runt om i Sverige. Tillsammans kan vi skapa en förändring, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Kronprinsessan Victoria är en av sexton internationella ambassadörer för FN:s globala mål, Agenda 2030. Ett av målen siktar mot att minska nedskräpningen av haven. Plastskräp i haven är ett av vår tids allvarligaste miljöproblem och det mesta av skräpet kommer från land.

Under Håll Sverige Rent-dagen uppmanas alla människor att tänka över sina vanor – och hjälpas åt att plocka skräp. Det planeras aktiviteter i hela landet för att öka medvetenheten om nedskräpning. I Stockholm lanseras Håll Sverige Rent-dagen med en stor familjefest i Kungsträdgården.

– Nu är det dags att stoppa nedskräpningen. Lösningen är inte att städa, utan att vi slutar skräpa ner. Med Håll Sverige Rent-dagen hoppas vi att fler tar till sig budskapet, säger Johanna Ragnartz.

För mer information:

Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent telefon 076-941 01 89

Petra Holgersson, pressansvarig Håll Sverige Rent, telefon 072-565 44 05

FAKTA SKRÄP

Varje år hamnar runt 8 miljoner ton plast i haven och vi anar att det i dagsläget svävar runt 150 miljoner ton plast i haven.

Skräp på land blir skräp i havet. 80 procent av allt skräp i havet kommer från land.

60-90 procent av allt skräp i havet är plast. Plasten i havet försvinner aldrig – i varje fall inte inom en överskådlig framtid.

Nästan åtta av tio svenskar tycker att plast i havet är ett mycket stort problem.

FAKTA HÅLL SVERIGE RENT-DAGEN

Håll Sverige Rent bjuder på en rad aktiviteter och lekar för alla samt en konsert i Kungsträdgården. Det kommer att finnas en fin miljö i parken, med torgmarknad, utställningar och annan scenografi. Kronprinsessan Victoria inviger Håll Sverige Rent-dagen och en av höjdpunkterna är en stor konsert med artister som Petter, Electric Banana Band feat. bröderna Norberg, Mariette och Miss Li. Konferencier är Mark Levengood. Här hittar du mer information om Håll Sverige Rent-dagen.

Kontakter

Bilder

Foto: Raphael Stecksén, Kungahuset.se
Foto: Raphael Stecksén, Kungahuset.se
Ladda ned bild

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum