Svenskt Trä

H.M. Konungen mötte Svenskt Trä

Dela

H.M. Konungen har på eget initiativ besökt Trä & Teknik, Nordens ledande mässa för träindustrin. Efter sitt engagerade invigningstal mötte han branschorganisationen Svenskt Trä och några av dess medlemmar. − H.M. Konungen visade stort intresse för träbyggandets roll för att möta klimathotet, säger Mikael Eliasson, direktör på Svenskt Trä.

På mässan Trä & Teknik visas industrins senaste innovationer, banbrytande arkitektur och nya produktionslösningar. I sitt invigningstal betonade H.M. Konungen att han sett fram emot besöket:
− Efter den här sommaren är vi nog alla lite extra medvetna om värdet av vår svenska skog. Både som förnybar resurs och som en nyckel till att möta ett förändrat klimat.

Han tog vidare upp de spännande innovationer som nu görs i branschen och pratade om trä som en viktig exportvara:
− Råvaran växer långsamt, men utvecklingen går snabbt!

Under dagen tog H.M. Konungen chansen till ett långt samtal med Svenskt Trä och några av dess medlemmar.

− H.M. Konungen är både insatt i och intresserad av vår bransch, vilket visar att trä som byggmaterial är på frammarsch, säger Mikael Eliasson.

Johan Åhlén, vd för Moelven Töreboda, fick möjligheten att prata med H.M. Konungen.
− Vi hade ett intensivt samtal om den snabba utvecklingen i limträbranschen, om innovativa lösningar och alla de fördelar vi kan erbjuda i byggprocessen, säger han.

Daniel Wilded, produktchef Martinssons, påminde H.M. Konungen om ett intressant faktum:
− Vi pratade om att det kungliga slottet i Stockholm faktiskt har trästomme, så träbyggandet i Sverige har både en lång historia och en spännande framtid, säger han.

För mer kunskap om limträ: 
Ett tips för den som vill lära mer om möjligheterna med trä är att läsa nya Limträhandbok Del 1-4 som Svenskt Trä gett ut. Ett annat är att hålla utkik efter de välbesökta kunskapsdagar och föreläsningar som Svenskt Trä arrangerar.

Om limträ – http://www.svenskttra.se/om-tra/om-limtra/

Pressbilder

För mer information: 
Johan Fröbel, chef teknik och distribution, Svenskt Trä
Tel 070-289 79 68 , johan.frobel@svenskttra.se 

Presskontakt:
Camilla Carlsson, kommunikationsansvarig, Svenskt Trä
Tel 072-702 79 65, camilla.carlsson@svenskttra.se  

Nyckelord

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

Svenskt trä intar central plats på Kinas stora träbyggmässa28.3.2019 09:10:33 CETPressmeddelande

I Kina förstår allt fler vikten av skogen som kolsänka och att träbyggande är del av svaret på klimatfrågan. Den 30 mars till 1 april riktar Kina blicken mot svensk skogsindustri och sågverksnäring då en av Kinas viktigaste mässor för träbyggande, Timber Structure Fair, går av stapeln. Branschorganisationen Svenskt Trä deltar för att lyfta fram svenskt trä som ett hållbart och mångsidigt material med många användningsområden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum