AF Gruppen SverigeAF Gruppen Sverige

HMB bygger centrala bostäder i växande Eskilstuna

Dela

HMB Construction, en del av AF Gruppen, har fått uppdraget att bygga 67 lägenheter med bostadsrätt i Eskilstuna för OBOS.

Brf Bolinder i Norra Munktellstaden. Bild: OBOS
Brf Bolinder i Norra Munktellstaden. Bild: OBOS

Kontraktssumman är 126 MSEK, exklusive moms, och uppdraget genomförs som en totalentreprenad. Kontraktet gäller med förbehåll för att hälften av bostäderna säljs.

De 67 bostäderna i Brf Bolinder uppförs i Norra Munktellstaden vid Eskilstunaån, som tidigare var Eskilstunas största industriområde. Idag är Munktellstaden en modern stadsdel med nya bostäder, sportanläggningar och kulturupplevelser.

- Vi ser fram emot samarbetet med HMB för byggandet av den andra etappen av de attraktiva bostäder som vi bygger i Norra Munktellstaden, säger Malin Svensson, VD OBOS Kärnhem.

Brf Bolinder omfattar 7 500 BTA i fyra våningar med ett femte indraget vindsplan. Kvarteret, som är den andra etappen av fyra, får vackert rödgrå tegelfasader med tydlig koppling till de historiska industribyggnaderna.

- HMB är väl förtroget med området efter ett nyligen avslutat bostadsprojekt och tillsammans med OBOS ser vi fram emot att bygga ytterligare bostäder för ett växande Eskilstuna, säger Krister Karlsson, vd för HMB Construction.

Byggstarten av Brf Bolinder planeras till våren 2022 efter beviljat startbesked från Eskilstuna kommun och uppdragsgivarens beslut om byggstart.

Inflyttningen planeras till andra kvartalet 2024.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Brf Bolinder i Norra Munktellstaden. Bild: OBOS
Brf Bolinder i Norra Munktellstaden. Bild: OBOS
Ladda ned bild

Länkar

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

+46 31 762 40 00https://afgruppen.se/

HMB Construction är ett av Sveriges 30 största byggföretag med kontor i Falun, Gävle, Eskilstuna, Örebro, Västerås, Uppsala och Stockholm. HMB omsätter 1,4 miljarder SEK (2020) och har 330 anställda.

HMB är en del av AF Gruppen, ledande bygg- och industrikoncern med 5 700 medarbetare i Norge, Sverige, Storbritannien och Litauen. Koncernen omsätter 27 miljarder NOK (2020) och är noterad på Oslo Børs.

AF Gruppen Sverige består av HMB ConstructionKanonaden EntreprenadAF Bygg SydAF Härnösand ByggreturerAF Prefab Mälardalen och AF Projektutveckling.

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

AF Gruppen med stark tillväxt och rekordhög orderstock första kvartalet 202213.5.2022 07:01:00 CEST | Pressmeddelande

AF Gruppen (AFG) levererar hög tillväxt första kvartalet 2022 och har en rekordhög orderstock i slutet av kvartalet. Lönsamheten har påverkats negativt av prisökningar på råvaror och försörjningsutmaningar till följd av geopolitisk oro. Omsättningen ökade med 9 procent till 6 809 MNOK jämfört med samma kvartal föregående år, medan resultatet före skatt blev 209 MNOK.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum