AF Gruppen Sverige

HMB bygger energisnåla hyresrätter i Farsta

Dela

HMB Construction ska bygga ytterligare 87 lägenheter i Drevvikshöjden i Farsta för Familjebostäder i Stockholm. Några blir ungdomslägenheter.

Illustration: Arkipol
Illustration: Arkipol

Projekt Drevvikshöjden, som ligger mellan Farsta och Sköndal, består av totalt fem etapper om totalt ca 600 hyreslägenheter, förskola och lokaler.

Etapp 3 genomförs som en totalentreprenad i samverkan. Den omfattar 87 lägenheter, inklusive 19 ungdomslägenheter, garage, skyddsrum och en kvartersgata.

Fastighetens energiförsörjning kommer från solceller, bergvärme och fjärrvärme med en årlig energiförbrukning som är lägre än 55 kWh/m2. Fastigheten projekteras och produceras för att uppfylla Miljöbyggnad Silver.

- Vi är glada över att få bygga bostäder med ett mindre klimatavtryck och ser fram emot att fortsätta samarbetet med Familjebostäder, säger Krister Karlsson, vd i HMB Construction.

HMB Construction vann upphandlingen för hela projekt Drevvikshöjden i slutet av 2017. Projektering och kalkylering sker etappvis, och Familjebostäder har option på att avropa varje etapp.

Riktpriset för etapp 3 är 218 MSEK. HMB Construction bygger för närvarande Drevvikshöjdens etapp 1 och 2, till ett totalt riktpris om ca 500 MSEK.

HMB Construction är ett av sju dotterbolag i AF Gruppen Sverige. HMB bygger i Stockholm, Mälardalen, Dalarna, Västmanland, Uppland och Gästrikland. Bolaget omsätter 1,3 miljarder SEK (2018).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustration: Arkipol
Illustration: Arkipol
Ladda ned bild
Illustration: Arkipol.
Illustration: Arkipol.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen är en av Norges ledande bygg- och industrikoncerner med 4 500 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Koncernen omsätter 18,8 miljarder NKR (2018) och är noterad på Oslo Børs.

AF Gruppen Sverige består av AF Bygg Göteborg, AF Projektutveckling, AF Bygg Syd, AF Härnösand Byggreturer, HMB Construction, Kanonaden Entreprenad och Pålplintar.

HMB Construction är ett av Sveriges 30 största byggföretag med kontor i Falun, Gävle, Eskilstuna, Uppsala, Västerås och Stockholm. 2018 omsatte HMB 1,3 miljarder SEK och hade 264 årsanställda.


afgruppen.se
hmbcon.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum