AF Gruppen SverigeAF Gruppen Sverige

HMB bygger mobilitetshus i Gävle

Dela

HMB Construction, en del av AF Gruppen, har fått uppdraget att bygga Mobilitetshus Magasinet, ett parkeringshus nära Gävle Centralstation.

Mobilitetshuset Magasinet i Gävle. Illustration: Skoog Arkitekter.
Mobilitetshuset Magasinet i Gävle. Illustration: Skoog Arkitekter.

Uppdragsgivare är Gävle Parkeringsservice AB. Kontraktssumman är 102 MSEK, exklusive moms, och projektet genomförs som en totalentreprenad.

Mobilitetshus Magasinet får sex våningar på totalt 14 000 kvm och rymmer ca 400 parkeringsplatser, laddstolpar för elbilar, cykelförråd och laddmöjlighet för elcyklar.

Parkeringshuset ska byggas med hållbarhet i fokus och bli delvis självförsörjande på el. När bilägandet minskar ska byggnaden kunna konverteras till annan verksamhet.

Projektet har en hög ambitionsnivå för gestaltningen eftersom det byggs i det kulturhistoriska Magasinsområdet. Fasaden kläs med trä med inslag av tegel, glaspartier och metallnät.

- Vi är glada över att få möjligheten att bidra till utvecklingen av de klassiska industrimiljöerna i centrala Gävle, säger Bård Konrad Frydenlund, koncerndirektör, AF Gruppen Sverige.

HMB deltar även i utvecklingen av den nya stadsdelen Godisfabriken i den östra delen av Gävle centrum.

HMB Construction är ett av Sveriges 30 största byggföretag med kontor i Falun, Gävle, Eskilstuna, Örebro, Västerås, Uppsala och Stockholm. HMB omsätter 1,4 miljarder SEK (2020) och har 330 anställda.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mobilitetshuset Magasinet i Gävle. Illustration: Skoog Arkitekter.
Mobilitetshuset Magasinet i Gävle. Illustration: Skoog Arkitekter.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

https://afgruppen.se/

AF Gruppen är en ledande bygg- och industrikoncern med 5 700 medarbetare i Norge, Sverige, Storbritannien och Litauen. Koncernen omsätter 27 miljarder NOK (2020) och är noterad på Oslo Børs.

AF Gruppen Sverige består av HMB Construction, Kanonaden EntreprenadAF Bygg Syd, AF Härnösand ByggreturerAF Prefab Mälardalen och AF Projektutveckling.

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum